Koffiedik als grondstof voor plastic producten

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Potentie

De hoeveelheden koffiedik in Nederland zijn enorm groot, waardoor opschaling mogelijk is. Koffiedik is een schoon en een niet vervuilde grondstof, wanneer het goed wordt gescheiden. Producten die van koffiedik worden gemaakt, kunnen meerdere keren worden hergebruikt.

Uitdaging

OVDesigns haalt op dit moment de koffiedik uit Engeland, Duitsland en Frankrijk terwijl er genoeg koffiedik in Nederland beschikbaar is. Dit moet natuurlijk anders! Daarom zetten Olaf Vermeulen, directeur OVDesigns en ketenmanager Marcel Roeleveld zich in om de koffiedik keten ook in Nederland op te zetten. Op deze manier ontstaat een duurzame circulaire keten. In de toekomst, wanneer OVDesigns afnemers heeft gevonden, gaan ze ook het koffiedik uit het provinciehuis gebruiken.

Keteninitiatieven Flevoland

Provincie Flevoland wil ondernemers stimuleren om circulaire producten te maken of om grondstoffen te leveren voor de circulaire economie. Daarom ondersteunt zij beginnende circulaire ketens, waarbij door de samenwerking tussen grondstoffenleverancier, verwerker en een afnemer van het eindproduct een keten gevormd kan worden. Deze circulaire ketens krijgen ondersteuning in de vorm van ketenmanagers. Wil je meer weten over circulair ondernemen in Flevoland? Neem contact met ons op via circulair@flevoland.nl.

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving