4 korte voedselketens in 12 weken

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Door deelname aan het Ondernemersprogramma Versterking Korte Voedselketen Flevoland, gaan vier Flevolandse ondernemers de uitdaging aan om de korte te keten te versterken. Samen gaan ze aan de slag om hun netwerk te verbreden, kennis te delen en gezonde businesscases te realiseren voor hun eigen korte keten initiatief.

De ondernemers en hun uitdaging

Het is een divers gezelschap. Michael Sluijmer van EetSmakelijk.nl heeft als doel de ketensamenwerking tussen boeren en restaurants in Flevoland te versterken. Rogier Scherpbier van Zonnespelt wil een peulvruchtenlijn opzetten. Joost van Strien van Zonnegoedd VOF gaat de ketensamenwerking voor veganistische groenten versterken. Eva Flantua van Studio Daagsch gaat samen met partners aan de slag met de ontwikkeling van regiomerk voor voedsel in Flevoland.

Het ondernemersprogramma

Flevoland is de landbouwprovincie van Nederland en daarmee ook direct de proefkeuken voor succes. Door te experimenteren, te verbinden en daadwerkelijk te doen, versterkt provincie Flevoland de korte voedselketen in Flevoland. Dit doen we door samen met Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland en Haute Equipe een ondernemersprogramma aan te bieden. Dit programma biedt Flevolandse voedselondernemers de kans om een succesvol (alternatief) businessmodel op te zetten binnen de korte voedselketen. Zo kunnen de ondernemers zich, onder begeleiding van experts, de benodigde vaardigheden eigen maken. Het programma bestaat uit 1-op-1 begeleiding en 4 workshops. Wilt u ook de korte voedselketen in Flevoland versterken? Schrijf u in voor de online workshops, via FoodForum.nl.

Korte Voedselketen Flevoland

Door de korte voedselketen te versterken wil de provincie de weg tussen de boer en de consument verkleinen. Dit om een betere prijs voor de ondernemer te realiseren en de onafhankelijkheid van import te versterken. Kortom, toewerken naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Om dit te realiseren werkt de provincie nauw samen met partners uit andere Europese regio’s middels het Interreg Europe FoodChains4EU project. Hierin wordt actief kennis en ervaringen gedeeld. Zo is de provincie in Manchester een succesvol ondernemerssupport programma tegen gekomen “Recipe for succes”. Dit programma hebben we nu aangepast op de Flevolandse omgeving.

 

Bron: provincie Flevoland

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving