Aeres MBO Almere wint Nationale MBO-Challenge Voedselverspilling 2020-2021

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:

Op donderdag 22 april is de winnaar bekend gemaakt van de MBO-Challenge Voedselverspilling. Unaniem koos de jury voor het Zero Food Waste Kookboek van de tweedejaars studenten Food & Lifestyle van Aeres MBO Almere.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Studenten Aeres Zero Food Waste Kookboek

Het boek richt zich voornamelijk op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Het boek is ingedeeld op de producten die het meest worden weggegooid. Zo kan je handig een recept bij het overgebleven ingrediënt vinden. De recepten zijn eenvoudig en niet te duur. Daarnaast zijn de recepten gemakkelijk, gezonde en vooral lekker! Je raakt geïnspireerd en gestimuleerd om met restjes uit de koelkast te koken.

Lovende woorden van de jury

Er waren lovende woorden van juryvoorzitter Laura Roebroeck: “De winnaar van de MBO-Challenge Voedselverspilling 2020 heeft de vraag van de opdrachtgever tot in de puntjes uitgewerkt. Dit team heeft veel interviews gedaan en zich ook verdiept in andere culturen. Ze hebben een product gemaakt voor jongeren en het zet in op goedkoop en lekker eten gebaseerd op eten dat verspild dreigt te raken. Dit team heeft een fantastisch vormgegeven kookboek ontwikkeld dat zo de schappen in kan. De eerste prijs van de mbo challenge voedselverspilling 2020 gaat naar het Zero Waste Kookboek voor I CHANGE van Shannen, Arianne en Lyana van het Aeres MBO te Almere.”

Bron: Groen Kennisnet

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving