Akker van de Toekomst

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


De landbouw staat voor grote uitdagingen. De Akker van de Toekomst in Ens is een nieuw agrarisch concept waarin boeren omschakelen naar kleinere, lichtere en autonome mechanisatie voor een betere bodemkwaliteit en energieneutraliteit. Als proeftuin van de Agro-innovatiemotor vertellen we je graag meer.

Door op de Akker van de Toekomst met onbereden teeltbedden te werken wordt de grond waarop geteeld wordt minder belast. De grond blijft losser, laat water beter door en het gewas kan goed wortelen waardoor het vocht beter vasthoudt. Tussen de bedden komen vaste paden waarover de (oogst)werktuigen rijden. Op elke strook van drie meter breed staat één gewas.  Na het oogsten worden de stroken ingezaaid met groenbemesters. Alle maatregelen bijeen zorgen voor betere omstandigheden voor het bodemleven.

Een impressie

We geven je een impressie van de ontwikkelingen bij de Akker van de Toekomst. Zo hebben de voedselpioniers een excursie gebracht aan de Akker van de Toekomst, zie je beelden van de akker, het eggen van de graan-bonenmengsel en het bewerken van het land.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Akker van de Toekomst 1Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: IMG_1084

Project Future Food Production

De kartrekkers van Future Food Production zijn Horizon, gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland, Agrofoodcluster, Wageningen University & Research, Rabobank, Flynth en er is een klankbordgroep van agrarische ondernemers.

 

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving