Bijeenkomst: digitaal en lokaal (ver)bouwen in de Circulaire Economie

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


‘Slimme bouw en korte voedselketen: Digitalisering in de Circulaire Economie’

30 november van 16.00 tot 18.00 uur in Food Forum (Arboretum West 100 in Almere)

Hoe kunnen we het tekort aan grondstoffen tegengaan en ook zorgen voor lokale impact? Op 30 november organiseert Platform Circulair Flevoland de laatste platformbijeenkomst van dit jaar. Tijdens deze bijeenkomst laten we je vanuit de praktijk zien hoe digitalisering een bijdrage kan leveren aan de transitie naar een circulaire economie. Meld je aan en ontdek samen met ons de groeiende relevantie van digitalisering en hoe dit een rode draad vormt in circulaire projecten!

Bruggenexpeditie

Ga mee op bruggenexpeditie! Tijdens een wandeling over de vier circulaire bruggen op het voormalig Floriadepark, vertelt gids Tjibbe Winkler je alles over het ontstaan, de unieke samenwerkingen en de circulaire uitdagingen voor

Aanmelden?

Klik hier om je aan te melden.

Keynote: AI en Circulaire Economie met Toekomstdenker Renée van Holsteijn

Renée van Holsteijn deelt hoe (gen) AI het werk gaat veranderen. Ze bespreekt de visies van zowel optimisten als sceptici, denk aan Yuval Noah Harari en Bill Gates. Vervolgens werpt ze haar blik in de toekomst, die gister al is begonnen: wat zien we nu al gebeuren op het gebied van AI en innovatieve land- en tuinbouw en circulariteit? Ze besluit haar lezing met praktisch advies: Hoe gebruik je tools ChatGPT en Midjourney als ideeëngenerator voor bijvoorbeeld circulaire bruggen?

Programma

Optioneel

15.00 uur Rondleiding over circulaire bruggen van de Bruggencampus
15.30 uur Inloop met koffie/thee en iets lekkers

Hoofdprogramma (16.00 -18.00 uur)

• Welkom door gedeputeerde Chris Jansen
• Keynote AI en circulaire economie – Toekomstdenker Renée van Holsteijn
• Bruggencampus – Expert circulaire economie Tjibbe Winkler
• Korte voedselketen en blockchain – Bestuurslid Vereniging Flevofood Bauke van der Veen en Jan Wester van Big Data Value Center
• Paneldiscussie
• Netwerkborrel

Presentatie: De Digitale bouwkeet (5D) –Bruggencampus

Ontdek hoe het digitaal registreren van materialen een cruciale rol speelt in de transitie naar een circulaire bouweconomie.

Tijdens deze keynote belichten we de ontwikkeling van vier circulaire bruggen in Almere en hoe de digitale 5D omgeving hier is ingezet. Deze omgeving biedt informatie over de betreffende plan-, ontwerp-, bouw-, beheer- en hergebruikfases van deze bruggen.

Tjibbe Winkler, expert circulaire gebiedsontwikkeling en één van de initiatiefnemers van de Bruggencampus en de Digitale Bouwkeet, deelt zijn inzichten en ervaringen met betrekking tot digitalisering in de bouw-infra sector.

Presentatie: Blockchain in de korte voedselketen – Flevofood & Big Data Value Center

“In de afgelopen periode heeft in Flevoland een innovatief initiatief plaatsgevonden in de voedseltransitie. Lokale partijen bundelden hierbij hun krachten om de afzet van regionale producten te stimuleren en innovatieve verdienmodellen te ontwikkelen. Blockchain-technologie speelt hierin een cruciale rol, omdat het transparantie en traceerbaarheid verbetert.

Tijdens deze keynote deelt Bauke van der Veen, bestuurslid van Vereniging Flevofood, zijn ervaringen en de resultaten tot nu toe. Bovendien gaat Jan Wester vanuit het Big Data Value Center zijn inzichten delen over de toegevoegde waarde van blockchain-technologie in de realisatie van een korte voedselketen in Flevoland.

Dagvoorzitter

Dagvoorzitter Willa Stoutenbeek, is een ervaren ondernemer op het vlak van duurzaamheid met haar eigen branding- en communicatiebureau. Haar enthousiasme en bevlogenheid zorgen voor een interactieve bijeenkomst. Met haar kennis en ervaring is ze de verbindende schakel op inhoud en gesprek.

Aanmelden?

Klik hier om je aan te melden.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving