Circulair inkopen in Flevoland

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Alle Flevolandse gemeenten en de provincie willen in 2025 tot de helft van hun producten, goederen en diensten circulair inkopen. Daarom hebben ze op 7 november een intentieverklaring getekend. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst van het Platform Circulair Flevoland. In 2020 zullen de gemeenten en de Provincie een actieplan opstellen hoe circulair inkopen tot een succes te maken.

In stappen

De ambitie wordt in stappen opgebouwd. De partijen willen in 2022 tenminste 10% van hun inkoop circulair krijgen, om het daarna tot 50% op te bouwen in 2025. In de tussentijd wordt er steeds gekeken of dit tempo en deze ambities haalbaar zijn. In 2025 besluiten alle partijen of ze verder willen met deze gezamenlijke ambitie. En of er een mogelijkheid is om naar 100% circulaire inkoop te gaan. Door dit met alle overheden in Flevoland samen te doen, hopen de partijen van elkaar te leren en kennis te delen.

De wethouders van alle gemeenten poseren samen met de gedeputeerde met het ondertekende bord.

Vlnr op de foto: Peter Bakker, hoofd Inkoop gemeente Lelystad, Sander van Voorn, programmamanager Groene en Gezonde Stad Almere, wethouder Ewout Suithoff van Zeewolde, gedeputeerde Cora Smelik, wethouder Ton van Amerongen van Dronten, Wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder en wethouder Gerrit Post van Urk.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving