Circulaire atlas Flevoland

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


De ambitie vanuit de opgave Circulaire Economie is om in 2030 bekend te staan als grondstoffenleverancier. Om zicht te krijgen op de kansrijke grondstofstromen in Flevoland is een atlas gemaakt. Deze atlas geeft ook aan welke bestaande initiatieven er nu al zijn en wat kansrijke verwerkingstechnieken zijn. De atlas focust op de actielijnen Groene grondstoffen en Gebruikte materialen. De informatie is bedoeld voor iedereen die bezig is met grondstoffen en circulaire economie, bijvoorbeeld om mogelijk interessante business cases met verschillende ketenpartners te ontwikkelen.

Wat staat er in?

Het economisch profiel van de provincie: wat zijn de belangrijkste economische sectoren in de provincie en de samenstelling van de industriële sector.   De herkomst en omvang van de groene grondstoffen in de provincie, de kansrijke verwerkingsmogelijkheden en belangrijke knooppunten waar deze stromen bij elkaar komen en lopende initiatieven voor verwerking. Ook voor gebruikte materialen geeft de atlas inzicht in de herkomst en omvang van de stromen in de provincie, kansrijke verwerkingsmogelijkheden, belangrijke knooppunten en lopende initiatieven.

Het accent ligt in deze atlas op grondstoffen voor de bouw en unieke retourstromen. Met ‘unieke retourstromen’ worden in deze atlas gebruikte materialen bedoeld waarvoor in de provincie nu al initiatieven en/of bedrijven aanwezig zijn voor de verwerking ervan.

De volledige Circulaire Atlas van Flevoland kun je hier downloaden.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving