Circulaire kansen in de landbouw – online bijeenkomst op 19 november

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Flevoland is dé plek waar landbouw en de circulaire economie samen komen. En Zeewolde staat daar midden in. Daarom organiseert het Platform Circulair Flevoland, samen met Zeewolde deze bijeenkomst met als thema “Circulaire kansen in de landbouw. Welke kansen liggen er nog in de landbouw voor de circulaire economie? En welke kansen biedt de circulaire economie voor de landbouw?
Ben je een agrarische ondernemer die meer wil weten over de circulaire economie? Of heb je ideeën over hoe de landbouw kan bijdragen aan een circulaire economie? Belangstelling? Meld je dan aan voor deze digitale bijeenkomst.

Programma

Van 9.00 tot 10.00 is er een plenair deel, waarbij de wethouder van Zeewolde Ewout Suithoff, de gedeputeerden Jan-Nico Appelman en Cora Smelik hun opwachting maken en waar we naast de keynote spreker Pieter Jelle (PJ) Beers van DRIFT ook nog een ondernemer uit Zeewolde aan het woord laten over zijn circulaire ervaringen en ambities.

Van 10.00 tot 11.00 is er gelegenheid om deel te nemen aan een aantal breakout sessies.

Sessie 1: Wat kunnen de stad en het platteland voor elkaar betekenen?
De stad heeft GFT-afval en andere groene reststromen en het platteland zoekt organische stof om de bodemvruchtbaarheid op peil te houden of te verbeteren. Is dat een logische koppeling? Freek Rebel (gemeente Almere) en Richard Liebrechts (Ripple-A) leiden deze sessie.

Sessie 2: Kennis en kunde voor circulaire Landbouw, hoe komt dit ten goede van de circulaire landbouw?
Aeres Hogeschool heeft haar lectoraat Circulair Ondernemen. Wat kan dat betekenen voor ondernemers? En hoe kan de kennis van de Aeres Hogeschool én van Aeres MBO Almere gebruikt worden? Lector Corné Kocks, onderzoeker Michiel Klaassen en afstudeerbegeleider Eric van Dijken willen hier graag met je over in gesprek.

Sessie 3: Napraten met PJ Beers
In deze sessie is het mogelijk om uitgebreid in te gaan op de keynote speech en vragen te stellen. De lokale Zeewolder ondernemer zal ook aan dit gesprek meedoen.

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving