Doorstart netwerk van Veldleeuwerik

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Minister Schouten wil een doorstart maken met het netwerk van Veldleeuwerik: ‘De stichting heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het stimuleren van duurzame voedselketens’.

Het ministerie van landbouw gaat samen met Brancheorganisatie Akkerbouw werken aan een doorstart van het praktijknetwerk Veldleeuwerik. Tot dat het zover is, wil ze de huidige ondernemersgroepen van de voormalige stichting steunen. Dat schrijft ze vandaag in een brief aan de Kamer.

Ze wil hiervoor een kwartiermaker aanstellen, om de organisatie van een hoogwaardig praktijknetwerk als onderdeel van de kennisinfrastructuur in de akkerbouw verder vorm te geven. Dit moet gebeuren in afstemming met het voormalige Veldleeuwerik netwerk, schrijft de minister. Matthé Elema, die eerder door de minister was aangesteld als verkenner voor een mogelijke doorstart voor Veldleeuwerik, zal de functie van kwartiermaker op zich nemen. Schouten verwacht dat hij rond de zomer met een plan komt dat, na een akkoord van alle partijen, in 2020/2021 kan worden uitgevoerd. De exacte opdracht voor kwartiermaker Elema wordt in overleg met de BO Akkerbouw vastgesteld.

Lees het hele artikel in Akkerwijzer.nl

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving