Dweilen met de (gas)kraan dicht

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Iedereen in Flevoland – inwoners en bedrijven – gaat iets merken van de verandering in de energievoorziening. Er moet veel gebeuren om onze woningen en bedrijven energiezuinig of energieneutraal te maken en duurzame energie op te wekken. Op termijn zullen er in Flevoland hoofdzakelijk energieneutrale en energieproducerende woningen en bedrijven zijn. En we zijn op weg om in 2050 geen fossiel gas meer in de Flevolandse huizen te gebruiken.

Samenwerking

Waarom aardgasloos bouwen? Wat komt daar technisch en financieel bij kijken en hoe kun je dit als lokale overheid organiseren? Hoe organiseer je dat als gemeente? Over deze en andere vragen die te maken hebben met aardgasloze nieuwbouwwoningen spraken op 23 november de Flevolandse gemeenten, de provincie en de Flevolandse Natuur en Milieu Federatie met elkaar. Het gesprek was georganiseerd als onderdeel van de Flevolandse Energieagenda waar de partijen aan samenwerken.

Beeldvorming

Het gesprek werd afgetrapt door Daniel van Staveren van bureau adviesbureau Overmorgen en heeft geresulteerd in de eerste beeldvorming over de stappen die een gemeente kan zetten richting aardgasloze nieuwbouw. Dit wordt begin 2018 verder onderzocht aan de hand van Flevolandse praktijkvoorbeelden en door gesprekken met initiatiefnemers van nieuwbouwwoningen. Het beoogde eindproduct van deze gesprekken is een stappenplan waarmee de gemeenten concreet aan de slag kunnen.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving