Een lans breken voor innovatie en scholing

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Peter Krol uit Lelystad was er als de kippen bij. Hij schreef zich als eerste in voor de FlevoTop. Dat hij zo snel was, kwam omdat hij de al een vooraankondiging van de top had gezien.

Hoe kwam het dat jij al geïnformeerd was?

Ik was al betrokken bij het tot stand komen van de Omgevingsvisie FlevolandStraks (de strategische visie voor Flevoland met de 7 opgaven waarover de FlevoTop gaat, red.). Als ondernemer en geboren en getogen Lelystedeling was ik gevraagd input te leveren voor ‘Het Verhaal van Flevoland’.

Waarom wil je bij de FlevoTop zijn?

Ik ben erg betrokken bij de ontwikkeling van Lelystad en omgeving. Als ondernemer zet ik mij in voor de verduurzaming van vastgoed, daarnaast ben ik betrokken bij een ondernemerscoöperatie die scholings- en innovatieprojecten. Dat raakt aan verschillende thema’s uit de Omgevingsvisie en daar wil ik over meepraten.

Wat verwacht je van de FlevoTop?

Ik ga er blanco in, ik heb geen specifieke verwachtingen. Wel hoop ik dat ik er mensen ontmoet die ook dingen willen ondernemen. Het is tenslotte ook gewoon een netwerkmogelijkheid. En contacten leggen bij de provincie kan ook nooit kwaad als je mooie projecten wil realiseren zoals ik.

Welke punten wil je graag inbrengen in de gesprekken?

De combinatie van innovatie en scholing. Dat is wat Flevoland nodig heeft en wat Flevoland echt sterker kan maken. Ik ga daar een lans voor breken.

Wilt u, net als Peter, bij de FlevoTop aanwezig zijn? Schrijf u dan nu in!

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving