Een rondje Upcycle

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie (14-18 januari 2019) opende het belevingscentrum van het Upcyclecentrum Almere haar deuren en werd tevens het eenjarig bestaan gevierd. De medewerkers van de milieustraat ontvingen vol trots alle bezoekers en in een verwarmde tent werden de vele toegestroomde betrokkenen en geïnteresseerden van lokaal geproduceerde hapjes en drankjes voorzien.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: IMG_4391

Trashbird

Thomas O’Brien opende de bijeenkomst als dagvoorzitter en presenteerde de Changemaker Challenge Junior 2018 waar vier basisschoolleerlingen van het Talentlab Almere hun project Trashbird, een afval-verzamelende-drone-vogel, hadden ontwikkeld. Wethouder Jan Hoek sprak zijn waardering en bewondering uit voor allen die de bouw mogelijk hebben gemaakt en Stad & Natuur presenteerde het educatieve arrangement dat zich richt op primair onderwijs met inspiratiesessies, docentencursussen en expedities voor leerlingen.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: IMG_4392 Blik op afval

Alles stond in het teken van hoogwaardig hergebruik van materialen. Het overgrote deel van het belevingscentrum is gemaakt van door Almeerders ingeleverd afval: van houten blokjes als vloer en flessen aan het plafond met een decoratieve en akoestische functie, tot en met het leer van de krukjes, de lampen en de bakstenen, allemaal hergebruikt materiaal. De bezoekers werden in verschillende rondes meegenomen in het verhaal van de architect en de uitvoerders en zo geïnspireerd om met een andere blik naar hun afval te kijken.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: IMG_4393

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving