Een vader met een ‘Wildcard’ en een enthousiaste dochter

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: interview Arjen Hordijk uit Zeewolde ontving van een statenlid een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de FlevoTop. Toen zijn dochter Elise (18 jaar) deze zag, riep ze uit ‘Oh, mag ik mee?’. En zo wordt het bijna een familieuitje.

Waarom wil je meedoen aan de FlevoTop?

Arjen: Koos Hopster (statenlid voor CDA, red.) benaderde mij. Hij vond mij wel iemand die bewust met de toekomst bezig is en vroeg of de FlevoTop niet wat voor mij was. Ik woon in Zeewolde en de ontwikkeling van het gebied heeft mijn interesse. De plannen voor Flevoland hebben invloed op Zeewolde dus daar wil ik bijzijn en over meepraten.

Elise: Ik heb een aantal jaar geleden meegedaan aan het Nationaal Jeugddebat en mocht na de provinciale ronde naar de Tweede Kamer. Na een training mochten we in debat met Tweede Kamerleden. Ik ben nu net begonnen aan een hbo opleiding bedrijfskunde, maar politiek heeft nog steeds mijn interesse. Om iets voor elkaar te krijgen waar je achter staat.

Wat verwacht je van de FlevoTop?

Arjen: Ik hoop op een inspirerende dag met veel mogelijkheden om actief bij te kunnen dragen aan de realisatie van haalbare toekomst plannen voor Flevoland.

Elise: Ik ga er open in, ik zie het wel. Ik vind het interessant om meningen van anderen te horen en te achterhalen waaróm ze iets vinden.

Wat wil je inbrengen tijdens de FlevoTop?

Arjen: Wanneer je ambities hebt voor de toekomst, is het zaak duidelijke keuzes te maken. Als je alles wilt doen, dan doe je alles maar half. Dat zou ik wel ter tafel willen brengen.

Elise: Ik heb me ingeschreven voor het thema Duurzame Energie. Thuis zijn we al tijden bezig om de gemeente over te halen de grote bomen in de straat te vervangen door kleinere zodat we met zonnepanelen aan de slag kunnen. Dat lukt alsmaar niet. Dat is toch gek als we met elkaar naar duurzame energie willen?

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving