Eerste erfbord voor wasplaatsen

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Gedeputeerde Smelik heeft, samen met andere bestuurders van het Actieplan Bodem en Water Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: wasplaatsenFlevoland (ABW), het eerste erfbord overhandigd aan Nico en Matthijs Gebbink. Met het erfbord kunnen zij aan voorbijgangers en bezoekers laten zien dat zij erfemissie aanpakken. Deze boeren, vader en zoon, met een akkerbouwbedrijf in Espel, hebben onlangs twee overdekte wasplaatsen op hun erf aangelegd.

Zuivering voor landbouwmachines

Ongeveer 60 agrarische ondernemers in Flevoland hebben een wasplaats met zuivering voor landbouwmachines op hun erf aangelegd of gaan dit binnenkort doen. Voor ondernemers die wasplaatsen gerealiseerd hebben, heeft het ABW erfborden laten maken. Akkerbouwer Nico Gebbink heeft zijn collega’s binnen het ABW-project ‘Onderduikerstocht’ enorm gestimuleerd om een wasplaats met zuivering aan te leggen. Waarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan verbetering van de waterkwaliteit, één van de ABW-doelen. LTO Noord,

Cora Smelik: “Het gaat om actie”

Waterschap Zuiderzeeland en Provincie Flevoland hebben veel waardering voor de proactieve inzet van deze en andere ondernemers. Cora Smelik: “In het ABW gaat het om bodem, water en de wisselwerking tussen beide, maar het gaat ook om actie. Samen op zoek naar praktijkgerichte oplossingen, daar zetten we graag de schouders onder.”

Foto: Pim van der Maden

Bron: provincie Flevoland

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving