Eerste proeftuinen Landbouw Meerdere Smaken bekend

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


In Flevoland werken we aan de ontwikkeling van een agrofoodsector die duurzaam, wendbaar en weerbaar is. De agrofoodsector wil voorop blijven lopen in de wereld, inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de leefomgeving tussen stad en platteland versterken. Om de rol van voedselproducent te blijven vervullen en het hoofd te bieden aan de vraagstukken rond milieu en klimaat zet Flevoland in op gezonde landbouw voor iedereen.

Agro-innovatiemotor

Om dit te realiseren verbinden we onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheden met elkaar. Als metafoor gebruiken we hiervoor de agro-innovatiemotor. De agro-innovatiemotor inspireert en ondersteunt de vooruitstrevende ondernemers. Samen creëren we een optimale omgeving voor veldlaboratoria in en rondom nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld natuur-inclusieve landbouw, precisielandbouw, circulaire productie, robotisering of verwerking. Om deze ontwikkeling te stimuleren gaan provincie Flevoland, Horizon Flevoland, ondernemers en onderzoekers samenwerken in proeftuinen.

Proeftuinen

De eerste vijf proeftuinen zijn bekend:
– Agro-Drones
– Akker van de Toekomst
– Villa Schokland
– Electro Farmers
– Vereniging Flevo Food
De ondernemers en onderzoekers in deze proeftuinen kunnen de komende jaren rekenen op ondersteuning vanuit Horizon Flevoland bij de verdere ontwikkeling van hun plannen.

Doet u mee?

Nieuwe ideeën voor proeftuinen zijn van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met Jessie de Lange van Horizon Flevoland.

Samen werken we aan een gezonde landbouw voor iedereen!

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving