Eerste subsidies Vrijetijdsproducten verstrekt

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Voor de uitvoering van het Beleidsplan Recreatie en Toerisme heeft de provincie begin dit jaar een subsidieregeling in het leven geroepen. Op basis van de Nadere Regels ‘Vergroten van de belevingswaarde in vrijetijdsproducten 2018-2022’ kan de provincie subsidies verlenen aan initiatieven die de beleving van het Verhaal van Flevoland als ‘Nieuw land op de zeebodem’ vergroten in nieuwe vrijetijdsproducten.

Kronieken en Locomotiefloods

Inmiddels heeft de provincie de eerste subsidies verstrekt. Zo is het plan van CampSpirit voor het maken van het spel ‘Kronieken van Flevoland’, gebaseerd op het Verhaal van Flevoland, gehonoreerd. Dit spel kan gespeeld worden door de gasten van CampSpirit op het eilandje De Kluut in Biddinghuizen. Door middel van materiaal worden de spelers aangemoedigd de plekken in Flevoland ook in het echt een bezoek te brengen. Ook is er subsidie beschikbaar gesteld aan het Mechanisch Erfgoed Centrum Dronten voor de aanleg en inrichting van een Locomotiefloods met een smidse en een expositieruimte, waardoor er rijdend materieel getoond en beleefd kan worden dat werd gebruikt bij de aanleg van de polder. En ten slotte is er subsidie vertrekt aan Buytenplaets Suydersee voor onder meer het realiseren van routeaanduidingen en informatie over het Verhaal van Flevoland langs de route, het geven van bekendheid aan de routes en het opzetten van arrangementen.

Kansrijke initiatieven

Verantwoordelijk gedeputeerde Michiel Rijsberman is blij met de plannen. ‘De regeling heeft geleid tot een aantal goeie ideeën die het verhaal van Flevoland als nieuw land op de zeebodem vertellen. “We hopen dat er nog meer ondernemers komen met goede plannen. Het is belangrijk dat we juist met producten uit de sector zelf kunnen laten zien hoe uniek onze provincie is en allemaal te bieden heeft”.

Het is nog mogelijk voor toeristisch ondernemers om subsidie aan te vragen, voor zowel dit jaar als de komende jaren. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.flevoland.nl.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving