Eerste Toeristisch Overstappunt Flevoland in gemeente Dronten geopend

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


In Biddinghuizen aan het Veluwemeer in de gemeente Dronten, is 12 juli het eerste Toeristische Overstap Punt in Flevoland bij Molecaten Park Flevostrand  officieel geopend.

Een TOP (Toeristisch Overstappunt) is een startpunt waar recreanten de auto kunnen achterlaten en vanwaar verschillende bewegwijzerde wandel- en/of fietsroutes gevolgd kunnen worden. De routes verbinden verschillende bezienswaardigheden die in de buurt liggen met elkaar. De TOP’s vertellen bovendien ook een verhaal over een thema of het unieke en onderscheidende karakter van de regio en leiden de recreant op een toegankelijke en gastvrije manier door het gebied. De TOP laat diverse informatie over de regio en de bezienswaardigheden in de buurt zien en is in de nabijheid van een horecavoorziening, zodat er ook nog een kopje koffie, lunch of diner genuttigd kan worden.

TOP’s gemeente Dronten

Dronten is de eerste gemeente in Flevoland die op drie locaties TOP’s heeft gerealiseerd. Een TOP bij Molecaten Park Flevostrand, het hart van diverse recreatie en verblijfsfaciliteiten. Daarnaast een TOP bij Strandpaviljoen Bremerbaai met een zandstrand waar de recreant met een fietspontje een tocht naar de overkant kan maken. En tenslotte een TOP bij restaurant Beachclub Nu aan de Bremerbergdijk. Deze laatste ligt in een gebied dat geschiedenis van de Zuiderzee en inpoldering inademt en aan de overkant van de brug het voormalige zuiderzeestadje Elburg.

TOP’s Flevoland

In 2018 zullen alle gemeenten in Flevoland, samen met Provincie Flevoland, investeren in de realisatie van diverse Toeristische Overstappunt locaties. Met de ontwikkeling van TOP’s in Flevoland stimuleren we het gebruik van de knooppunten- en routenetwerken in onze prachtige en unieke regio en willen we de provincie beter bekendmaken als aantrekkelijke fiets- en wandeldestinatie. Meer informatie over de TOP’s.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Opening-TOP

 

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving