Essaywedstrijd: stedelijk voedselsysteem 21e eeuw

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Flevo Campus wil het voedselsysteem van de toekomst helpen bouwen. Iedereen die een goed idee of een mening heeft, wordt uitgedaagd dat op papier te zetten en mee te doen aan de essaywedstrijd.

Publicatie in essaybundel

Hoe voeden we in de 21ste eeuw een sterk toenemende stedelijke bevolking? Wat gaat er mis en hoe moet het beter? Iedereen die goede ideeën heeft over het voeden van de stad, weet hoe we biodiversiteit kunnen beschermen, of hoe je stedelingen gezond houdt, kan meedoen. Met als prijs: publicatie in een essaybundel met andere grote namen en een mooi honorarium.

Doe mee

Dien dan uiterlijk 30 april 2020 het essayvoorstel in. Het thema van het essayvoorstel dient gerelateerd te zijn aan de consumptiekant van stedelijke voedselvraagstukken. Meer informatie op de website van Flevo Campus.

Essaybundels

In 2018 en 2019 zijn eerdere essaybundels. ‘De buik van de stad’ is een essaybundel vol toekomstperspectieven op de relatie tussen stad, land en voedselproductie. In ‘Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s’ geven dertien vooraanstaande denkers antwoord op de vraag ‘how do we feed the city? Beide bundels zijn nog te bestellen.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving