Essaywedstrijd: verleden, heden en toekomst van het voedselsysteem

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Flevo Campus organiseert de jaarlijkse essaywedstrijd!

Hoe, wat en wanneer mensen eten heeft gevolgen voor alles om ons heen. Voedsel vormt het startpunt van de relatie tussen mens en natuur, de economie, maar ook voor hoe mensen met elkaar omgaan. Heb jij een mening over het voeden van de moderne stad? En kan je die verwoorden in een scherp geschreven essay? Dan is Flevo Campus op zoek naar jou!

Want het is weer tijd voor de jaarlijkse Flevo Campus essaywedstrijd! Na twee bijzonder succesvolle wedstrijden, waarvan de winnende essays zijn opgenomen in de jaarlijkse Flevo Campus essaybundel, zijn de verwachtingen bij de organisatie en jury dit jaar hooggespannen. Dus heb jij een verhelderend inzicht, een goede pen en de ambitie om gepubliceerd te worden? En wil je ook nog een leuke geldprijs winnen? Klim dan in de pen en doe mee!

Spelregels

Ben jij de schrijver (in spe) die we zoeken? Dien dan uiterlijk 30 april 2021 jouw essayvoorstel in. Het voorstel dat je in eerste instantie schrijft, is een samenvatting van hoe jouw essay eruit gaat zien en is niet langer dan één A4’tje. Deze voorstellen worden beoordeeld door de jury die uiteindelijk de winnaars kiest. De winnaars mogen hun voorstel dan uitwerken tot een volledig essay.

Flevo Campus

Flevo Campus is een kennisinstituut dat zich richt op het stedelijk voedselsysteem van de toekomst. De eerste gebouwen van de campus worden begin dit jaar geopend in het Floriadepark bij Almere. Die locatie is niet toevallig: ze ligt precies tussen een van de meest productieve akkerbouwgebieden ter wereld – de Flevopolder – en een ontluikende megastad – de randstad. De ideale plek om met toegepast onderzoek, onderwijs en ondernemerschap het stedelijk voedselsysteem van de toekomst te creëren.

Alle informatie vind je op Flevo Campus

Bron: Flevo Campus

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving