Flevoland werkt samen tegen voedselverspilling

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Wethouder Sjaak Kruis was bij de kickoff aanwezig: ‘Ik blij dat er zo veel zorginstellingen mee willen doen aan dit project. Lelystad wil een duurzame stad zijn en dat betekent onder andere ook dat we kijken hoe we minder voedsel kunnen verspillen. Dat kan alleen samen met de organisaties en bedrijven in Lelystad die dit soort projecten aan willen gaan. Het is inspirerend hoe de koks en facilitaire mensen van deze zorginstellingen al bezig zijn om stappen te zetten. Ik ben benieuwd naar de resultaten’.

Voedsel weggooien is natuurlijk altijd zonde. Restjes kun je nog goed verwerken in een maaltijd. Dat bespaart ook geld. En met het verspillen van voedsel, verspil je ook alle grondstoffen en hulpbronnen die voor de productie zijn gebruikt, zoals vruchtbaar land, water, arbeid en energie. Door minder voedsel te verspillen, bespaar je energie.

Deelnemers

In Lelystad doen De Hoven, Laarhof Laarstaete, Hanzeborg, De Uiterton en ’t Landleven mee aan het project. Ook De Regenboog in Dronten heeft zich aangesloten.
Het project wordt uitgevoerd door Greendish, een professionele organisatie met als missie “duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar maken”. Reductie van voedselverspilling is één van haar expertises.

Dit project past bij de doelen van het Actieplan Duurzaamheid 2021-2024 van Lelystad: een duurzaam en lokaal voedselsysteem realiseren, hogere consumptie gezonde lokale producten, voedseleducatie en voedselverspilling tegengaan.

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving