Flevolanders delen hun verhaal van Flevoland

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Wat maakt Flevoland bijzonder? Wat zou u aan de volgende generatie willen laten zien? Donderdag 22 februari hebben inwoners uit de gemeente Dronten hierover gesproken met de Provincie Flevoland. Zij beten het spits af van een reeks bijeenkomsten in de Flevolandse gemeenten. Het doel van de bijeenkomsten is om een concreet beeld te vormen van wat Flevoland uniek maakt volgens haar inwoners. Wat is het verhaal van Flevoland?

De verhalen en ervaringen van de Flevolanders zijn belangrijk omdat dit de provincie helpt bij het vormen van het toekomstige beleid. Gedurende de avond stond het bijzondere van het Flevolandse landschap en het unieke van de Flevolandse cultuur en mentaliteit centraal. Bij het invullen van een levensgroot ‘vloerkleed-kaart’ lichtte iedereen toe welke plekken volgens hen typisch Flevolands zijn. Met het ‘eigenheidsspel’ brachten de deelnemers het ‘gevoel dat Flevoland geeft’ onder woorden.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: gebiedssessie dronten

Ruimte in Flevoland

Alle deelnemers benoemden andere unieke gevoelens en plekken van Flevoland; uit hun jeugd, uit verhalen, vanuit hun werk. “De ruimte is zo fantastisch, in de winter geniet ik echt van de vette glimmende klei in de zon.” De ruimte wordt niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk ervaren: “Er is een goede innovatieve ondernemersgeest in de provincie, die misschien wel afstamt van het vroegere pionieren.”

“Flevoland geeft mij een gevoel van rust door de weidsheid en de mooie vergezichten”

Een ander vond het grote Lowlandsfestival iconisch voor Flevoland: “Ik heb altijd het idee dat heel Flevoland elkaar daar ontmoet.” De provincie is veelzijdig en dat is niet verwonderlijk: “Flevoland is als een ijscowinkel, voor iedereen zit er wel wat lekkers tussen. Grote steden, dorpen en platteland, voor iedereen wat wils!”, aldus een deelnemer.

Vervolgbijeenkomst

Hoe de provincie de uitkomsten van de eerste sessies in de toekomst kunnen meenemen in besluiten, is onderwerp van de tweede bijeenkomst. Op 22 maart praten we verder met geïnteresseerde bewoners van de gemeente Dronten over de toekomst van hun provincie.

Mocht u de bijeenkomst willen bijwonen meld u dan aan OM-Omgevingsvisie@flevoland.nl onder vermelding van bijeenkomst Dronten. De bijeenkomst is op 22 maart, van 19.30 – 22.00 uur in de Meerpaal in Dronten.

Manifestatie

Eind april presenteert de Provincie Flevoland de resultaten van alle sessies in alle gemeenten tijdens een manifestatie. Vanaf 2 april kunt u ook uw verhaal van Flevoland online met ons delen. Hierover volgt snel meer informatie.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving