Flevolandse producten op Floriade Expo 2022

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Floriade Expo 2022 en de Vereniging FlevoFood hebben een intentieverklaring gesloten om zich gezamenlijk te gaan inzetten voor de promotie van de Flevolandse voedselproducten op de Floriade. Zowel in aanloop naar de Floriade als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling is er aandacht voor de consumptie en productie van Flevolandse producten.

Korte keten

De provincie ziet korte ketens als één van de proeftuinen binnen ons speerpunt Landbouw Meerdere Smaken. Het is belangrijk dat het Flevolandse bedrijfsleven zichzelf beter organiseert om Flevolands voedsel goed over het voetlicht te brengen. Via het Interreg project FoodChains4EU is de Vereniging Flevo Food in contact gebracht met inspirerende voorbeelden in andere Europese landen.

Ontwikkelingen Flevo Food

Inmiddels staat de Vereniging Flevo Food ook landelijk in de belangstelling en krijgt het steun van de landelijke Task Force Korte Ketens. Vorig jaar kreeg de vereniging op Lowlands al de kans om Flevolandse producten te verkopen en ook dit jaar zal dit het geval zijn. Op dit moment bereidt de vereniging een productencatalogus voor, een portal waarin zichtbaar wordt welke Flevolandse producten in welk seizoen te koop zijn.

Meer weten

Kijk op Floriade.nl op FoodChains4EU

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving