Flevolandse woningcorporaties gaan circulair

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


In een gezamenlijk traject gaan de Flevolandse woningbouwcorporaties ontdekken of circulaire woningbouwcorporaties haalbaar zijn. Daarom hebben ze donderdag 27 juni hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tijdens een bijeenkomst van het Platform Circulair Flevoland.
Het gaat om de corporaties GoedeStede, Harmonisch Wonen, Patrimonium, Woonpalet, OFW Woondiensten, Mercatus en Centrada. Iedere woningcorporaties werkt wel met eigen prioriteiten, maar door dit gezamenlijk op te pakken, willen ze van elkaar kunnen leren. Zo willen ze bijvoorbeeld onderzoeken of zij nieuwe huizen circulair kunnen laten bouwen en of zij restmaterialen van renovaties van bestaande woningen kunnen laten hergebruiken.

Ondersteuning woningcorporaties

De provincie ondersteunt de ambities van de woningcorporaties. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: “Het is goed dat corporaties in Flevoland een duurzame voortrekkersrol vervullen en materialen hergebruiken. Dit draagt bij aan de ambitie van de provincie Flevoland om koploper te zijn in de circulaire economie; een economie waarin zo min mogelijk materialen verloren gaan.” De provincie levert een ketenmanager, die de woningcorporaties helpt bij hun ontdekkingstocht richting circulariteit.

Martine Visser van Centrada en gedeputeerde Jan-Nico Appelman schudden elkaar de hand na ondertekening van de overeenkomst.

Martine Visser van Centrada en gedeputeerde Jan-Nico Appelman

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving