Geslaagde Open Dag Precisielandbouw

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Op donderdag 30 augustus heeft akkerbouwbedrijf Sturm een Open Dag gehouden over precisielandbouw. Belangstellenden waren ’s middags welkom op het bedrijf van de familie Sturm in Ens. Max & Gijs Sturm nemen deel aan het landelijke programma Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) en zij wilden de kennis die ze hebben opgedaan graag met anderen delen.

Belangstellenden

Op deze middag hebben ze uitgelegd wat hun ervaringen zijn met het variabel toepassen van bodemherbidice in de zaaiuien, in het variabel stikstof bijmesten in de aardappelen en het maken van opbrengstkaarten in het graan. Er waren zo’n 100 belangstellenden aanwezig.

Bodemscan

Akkerbouwbedrijf Sturm heeft afgelopen voorjaar vóórdat de uien en de aardappelen de grond ingingen een bodemscan uitgevoerd. Het graan is geoogst met opbrengstmeting, en vervolgens is op dit perceel op vijf verschillende manieren de bodem in kaart gebracht. De onderlinge verschillen tussen de leveranciers zijn gepresenteerd. Informatie over de besparingen aan gewasbeschermingsmiddel en de resultaten en de meeropbrengst in de zaaiuien werden met de bezoekers gedeeld.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving