Het buitengebied van Lelystad ontdekken vanaf een reusachtige stoel

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:Er zijn talloze manieren om het prachtige buitengebied van Lelystad te ontdekken. Te voet, te fiets en sinds dit weekend ook vanaf een reusachtige mobiele uitkijkstoel! De ruim drie meter hoge stoel is een initiatief van Stichting De Lelystadse Boer en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Leefbaar Platteland van provincie Flevoland. Vanaf 24 februari 2023 staat de stoel halverwege het Larserpad, precies in de bocht. Aan de stoel is een bord bevestigd met daarop een QR-code en een link. Door de link te openen, leren bezoekers meer over de omgeving waar ze over uitkijken.

Steeds een andere plek

De bedoeling is om de stoel ieder seizoen naar een andere plek te verhuizen, zodat bezoekers gedurende het jaar het buitengebied vanuit verschillende hoeken kunnen ervaren. In het voorjaar verhuist de stoel daarom naar een mooie plek langs de Tulpenroute. Welke locaties daarna aan de beurt zijn, blijft nog even geheim. Via de website en Facebookpagina van de Lelystadse Boer blijft u op de hoogte van de nieuwe seizoensplek.

Aanwinst voor Flevoland

De eerste bezoekers zijn gedeputeerde Harold Hofstra en Lique Hafkamp, coördinator Fonds Leefbaar Platteland. Zij vertellen over hun eerste ervaring: “Deze mobiele uitkijkstoel is een aanwinst voor Flevoland en een mooie manier om van het landschap te genieten. Het Flevolandse platteland is prachtig én er is genoeg te doen. Kom bijvoorbeeld eens kijken op een boerderij, maak een fietstocht en beklim ook zeker deze uitkijkstoel’ aldus Hofstra.

Uitkijkstoel

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving