Kom naar de Startbijeenkomst Positieve Gezondheid

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Wanneer voel je je nu eigenlijk echt gezond? En wat heeft een positief effect op jouw beleving ervan? Is gezond eten misschien net zo belangrijk als nieuwe vrienden kunnen maken en lekker in je vel zitten? Op 31 januari gaan we hierover in gesprek met een groot aantal Flevolanders. Want gezondheid, dat doen we samen. Van gymleraren tot wethouders, van wijkverpleegkundigen tot schuldhulpverleners. Het gaat over je lijf, je hoofd, je werk, je familie en je omgeving. En we kunnen elkaar helpen gezonder te worden en ons beter te voelen. Dus:

Werk mee aan een Veerkrachtig en Gezond Flevoland!

Er is een woord voor die bredere blik op gezondheid, namelijk “Positieve
Gezondheid”. Ben je benieuwd wat Positieve Gezondheid precies is en wat het kan betekenen voor Flevolanders? Wil jij als Flevolander of als professional graag met zo’n brede blik werken aan een gezonder Flevoland? Heb je een idee of initiatief dat Flevoland gezonder kan maken? Kom dan op 31 januari naar Dronten voor onze startbijeenkomst om te komen tot een brede beweging in de provincie Flevoland.

Datum:     Donderdag 31 januari 2019
Tijd:         14.00 tot 17.00 uur
Locatie:    De Meerpaal in Dronten

Komt u ook? Aanmelden kan hier.

Programma

Gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland en wethouder Winnie Prins van de gemeente Zeewolde openen de dag. Zij geven ons hun beeld van de uitdaging waar we in Flevoland voor staan. Pieter Hilhorst is onze dagvoorzitter en begeleidt deze bijeenkomst op een interactieve en journalistieke wijze. Marja van Vliet van het Institute for Positive Health licht toe hoe Positieve Gezondheid ons kan inspireren. Bij de ontwikkeling van Positieve Gezondheid heeft zij in de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Machteld Huber.

Daarnaast gaan we vooral met elkaar in gesprek. Want als het gaat om Positieve Gezondheid zijn we allemaal experts..De één weet in haar gemeente de brug te slaan tussen zorg en sociaal domein. De ander is een project gestart dat mensen helpt vrienden te maken. Zowel professionals als inwoners krijgen het woord. Zo bundelen we de Flevolandse krachten om samen te werken aan een gezond en veerkrachtig Flevoland. Doe mee en draag bij!

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving