Lastig kiezen tussen al die leuke thema’s

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Kitty Hogeveen-van de Wall woont als sinds 1979 in Flevoland, toen was het nog niet eens een provincie. Destijds in Lelystad en sinds een aantal jaar in Espel. Uit ervaring kent ze het verschil tussen de beide delen van Flevoland.

Hoe had je van de FlevoTop gehoord?

Ik zag berichtjes op Facebook en dacht ‘dat lijkt me nou interessant’.

Waarom?

Het lijkt me echt leuk om wat dichterbij de provinciale politiek te komen. Dat staat normaal gesproken toch vrij ver van je af, maar het is wel belangrijk. Zeker als het over thema’s als duurzaamheid en energietransitie gaat. Dat kunnen gemeenten niet alleen, dus is het belangrijk wat de provincie daarin doet.

Op welk thema heb jij je ingeschreven?

Op ‘Krachtige samenleving’. Maar ik vond het erg lastig om te kiezen. Er zijn zoveel mooie onderwerpen voor Flevoland. Zo vind ik het heel bijzonder dat er in Flevoland zo’n mooie balans is tussen stad – Almere en Lelystad – en het platteland. Dat heb je hier naast elkaar en dat is uniek. Dus ik had ook op Het Verhaal van Flevoland of Regionale Kracht kunnen inschrijven.

En waarom dan toch Krachtige Samenleving?

Ik heb zelf gezien hoe verschillend de situatie is in Espel in vergelijking met Lelystad. In Espel is er een enorme zelfredzaamheid. We doen het hier met elkaar. Als iemand een idee heeft, dan wordt het gewoon gedaan. Er wordt niet eerst naar een subsidiepotje of zoiets gekeken. Dat komt later misschien. We gaan het gewoon doen. Dat is in de stad wel anders.

Wat verwacht je van de FlevoTop?

Het zou heel gaaf zijn als er heel veel verschillende mensen zouden komen. Verder laat ik me verrassen.

Wat wil je inbrengen op ‘jouw’ thema?

Ik wil wel met mensen zoeken naar hoe de Krachtige Samenleving te realiseren is. Waarom lukt het ons in Espel gewoon om een winkel in het dorp te houden? Dat soort dingen moeten toch op andere plekken ook geregeld kunnen worden? Mensen hebben ideeën genoeg, het is alleen vaak lastig te realiseren. De overheid zou dan kunnen helpen. Maar zonder het over te nemen en zonder het in regels te vatten. Oh wacht, dat raakt dan weer het thema ‘Ruimte voor Initiatief’. Zie je: het was echt lastig kiezen, haha.

Ook meedoen?

Inschrijven kan nog tot 26 september.

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving