Laten we als politici eens stil zijn en luisteren…

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren is een van de drijvende krachten achter de FlevoTop die op 7 oktober a.s. plaats zal vinden. Samen met Tiko Smetsers (D66) en Chris Schotman (CDA) diende zij het voorstel in bij haar collega-Statenleden.

Leonie zit sinds 2015 in de Provinciale Staten namens de Partij voor de Dieren. Eerder was zij directeur van dierenbeschermingsorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit. De stap naar de politiek was voor haar een logische. “Als je iets wilt veranderen, dan moet je ook bij de politiek zijn. Daar worden de besluiten genomen”, aldus Leonie.

Op een eiland

Als Statenleden hebben Leonie en haar collega’s heel wat besluiten te nemen. Vaak in korte tijd. “Je moet oppassen dat je niet op een eiland terecht komt”, weet Leonie. “Je hebt contact met bedrijven, belangenvertegenwoordigers en lobbyisten. Maar wat vindt de inwoner die de weg naar het provinciehuis niet zo makkelijk weet te vinden?”

Inspiratie voor goede keuzes

Om juist ook  de ideeën van die inwoners te horen, stelde Leonie de FlevoTop voor.  Flevolanders worden uitgenodigd om op zaterdag 7 oktober met elkaar te praten over de vraag ‘Hoe maken we Flevoland nog sterker?’. “In de maatschappij leven mooie en geweldige ideeën over hoe dingen aan te pakken. Oplossingen waar wij misschien nog niet aan hebben gedacht. Die wil ik horen. Dat inspireert mij om goede keuzes te maken.”

Vernieuwing in de democratie

Want het democratisch gehalte van besluitvorming is aan vernieuwing toe, zo meent Leonie. “De kloof tussen politiek en maatschappij is te groot aan het worden. Politici moeten uitgedaagd worden om continue in contact te staan met de mensen voor wie je de besluiten neemt”, stelt ze. “Laten we dus op de FlevoTop de rollen eens omdraaien. Laten we als politici eens stil zijn en luisteren naar wat de Flevolander te zeggen heeft.”

Het gesprek op gang brengen

Leonie hoopt dat mede door de FlevoTop een gesprek tussen inwoners op gang komt over de toekomst van Flevoland. “Duurzaamheid, een krachtige samenleving, dat zijn zaken die hen direct aan gaan. Mensen uit de verschillende delen van Flevoland kunnen elkaar uitdagen na te denken over Flevoland als geheel. In de diverse delen zal er wellicht anders over zaken worden gedacht. Het kan het begrip voor elkaar versterken.”

Haar oproep aan Flevolanders is dan ook helder. “Schrijf je in voor de FlevoTop! Het is je kans om ideeën te delen. Misschien wordt jouw idee wel uitgevoerd. Je kunt van grote betekenis zijn voor de toekomst van Flevoland!”

Inschrijven voor de FlevoTop

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving