Lelystad werkt aan sterke toekomst

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


De afgelopen maanden is er onder de projectnaam ‘Lelystad Next Level’ gewerkt aan plannen voor de toekomst van Lelystad. Een stad met een sterke identiteit, die toekomstgericht ontwikkelt en op duurzame wijze kansen creëert. Een stad waar bewoners dromen durven waar te maken.

Gezamenlijkheid staat centraal

De afgelopen maanden hebben diverse experts en mensen uit het werkveld zich, samen met gemeente Lelystad, provincie Flevoland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gebogen over de toekomst van Lelystad. De verschillende partners zijn te spreken over de opzet. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland stelt; “Lelystad Next level is een versterkingsoperatie, waarmee Lelystad voor de toekomst wordt klaargestoomd.” Volgens wethouder Janneke Sparreboom is het goed om te zien dat ook de andere overheden inspanningen willen leveren voor de krachtige ontwikkeling van Lelystad. Onder de projectnaam ‘Lelystad Next Level’ lag de focus op de thema’s Sociaal Sterk, Onderscheidend Onderwijs, Uitstekende Woonmilieus, Next Level Economie en Natuur, Recreatie en Toerisme. Dit resulteerde in een Strategische Agenda die de basis vormt om met bewoners, organisaties, bedrijven en instellingen voor de komende jaren programma’s op te bouwen.

Blik op de toekomst

Lelystad geeft letterlijk en figuurlijk ‘lucht’ aan uitdagende ontwikkelingen. Samen werken aan de toekomst van Lelystad en die begint morgen. Gemaakt op een plek waar voorheen water was, is Lelystad ontstaan dankzij een unieke blik en de durf om mogelijkheden aan te grijpen. Dit is voelbaar in de hele stad. Er ligt een kansrijke toekomst voor Lelystad en die kansen pakken inwoners, ondernemers, het onderwijs, maatschappelijke- en zorgorganisaties en overheden samen aan. De Strategische Agenda is door vele partijen gevoed en biedt de basis voor gezamenlijke programma’s voor de komende 15 jaar.

Krachtige positionering

Een belangrijk onderdeel van de Strategische Agenda is dat Lelystad een sterke identiteit heeft als Hoofdstad van de nieuwe natuur. Vanuit de Strategische Agenda als basis werkt City Marketing Lelystad de komende tijd aan een krachtige kernpositionering van Lelystad. Door deze positionering als paraplu te gebruiken werken we samen aan een sterker Lelystad.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving