Nationale Dronesdemonstratiedag in Marknesse

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Op 11 april 2018 wordt de 2e Nationale Drones Demonstratie Dag gehouden waar aanbieders de mogelijkheden voor precisielandbouw demonstreren. Van 11 tot 16 uur vindt er een informatieve markt plaats van aanbieders die de boer ondersteunen met nieuwe technologie. Verschillende bedrijven zullen ook vliegen met de drones en laten zien wat daarmee mogelijk is. Iedereen is welkom om te kijken naar de laatste stand der techniek.

Voor de tweede keer organiseert AeroVision de Nationale Drones Demonstratie Dag (NDDD) voor landbouwtoepassingen voor de Stichting CAPIGI Foundation, NLR en het Agrofoodcluster.  In Marknesse wordt het luchtruim ingenomen door innovatieve drones waarmee boeren smart farmers worden.

Drone van 4 meter

Op het vliegveld van de zweefvliegclub Noordoostpolder in Marknesse (naast het NLR) komen piloten, leveranciers, dataverwerkers, regelgevers en andere belangstellenden bijeen om te kijken naar een aantal innovatieve drones. Demonstraties worden door diverse partijen verzorgd. Bert Rijk van Aurea Imaging laat zien wat hij en zijn collega Dronewerkers aan diensten leveren voor de landbouw. Zij leveren o.a. ook aan de datacoöperatie BIOSCOPE, die satellietbeelden en dronesbeelden inkoopt voor precisielandbouw. Verder komt het Franse bedrijf L’Avion Jaune vliegen met de Boreal, een indrukwekkende drone van 4 meter spanwijdte. Deze drone heeft een bodemvochtsensor aan boord die in het Europese MISTRALE project is ontwikkeld. Andere Nederlandse leveranciers zijn: CustomDrone die zowel een remote sensing en een spuitdrone ontwikkelen; Droneland een totaal-dienstverlener en leverancier van drones voor zowel de professionele als de consumentenmarkt.

Dronedata

Naast drones zijn er op de NDDD ook leveranciers van precisiemachines waar de door de drone vergaarde data in terecht moet komen, zoals het bedrijf Kverneland met de VICON spuit. Verder komt ook adviesbureau HLB met ondersteuning voor de smart farmer. Diverse software-leveranciers presenteren hun software om dronedata te verwerken tot taakkaarten of andere slimme toepassingen voor het verbeteren van de performance op het boeren bedrijf.

TOEGANG GRATIS: De toegang tot de NDDD is gratis voor bezoekers. Het terrein is open vanaf 11 uur, maar de demonstraties vinden in de middag plaats tussen 13 uur tot 16 uur.
WEERSVERWACHTING: Vooralsnog lijkt het mooi weer te worden, met een 3 Bft noordoostenwind.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving