Nieuw boegbeeld Circulair Flevoland
leestijd:
± 0 min.
-
- Auteur:
Na 2,5 jaar inzet voor de provincie nemen we afscheid van Marieke van der Werf als Boegbeeld Circulaire Economie. We verwelkomen John Nederstigt als ons nieuwe Boegbeeld.
Marieke heeft aan de wieg gestaan van de opgave Circulaire Economie . Zij heeft met veel passie, kennis en kunde de weg gebaand naar waar we nu staan. Er ligt een uitdagende ambitie en richting met vele kansen voor onze economie. En er is een actief platform en er zijn al vele mooie (keten-)initiatieven.
De beweging naar een circulaire economie in Flevoland is goed gestart en op de goede weg. We zijn Marieke erg dankbaar voor wat zij voor de provincie heeft gedaan.
We hebben er vertrouwen in dat John met net zoveel passie de beweging kan doorzetten. E dat hij n werk gaat maken van circulair Flevoland met de kennis, ervaring en het netwerk die hij met zijn bedrijfsleven-achtergrond en als oud-wethouder van de gemeente Haarlemmermeer heeft opgebouwd.
Even voorstellen
“Mijn naam is John Nederstigt, 51 jaar, geboren en getogen in de agrarische omgeving van de Bollenstreek precies op de grens van Noord- en Zuid-Holland. Wind, water, onbezorgde vrijheid en bijna ongekende groei en ontwikkeling vatten mijn jeugd het beste samen. Maar ook leren dat niets voor niets komt, de mouwen opstropen en (samen)werken voor je idealen.
Bedrijfskundige studies brachten mij in het bedrijfsleven. Tijd van stabiele groei en steeds verdergaande internationalisering en nog beperkt aandacht voor milieu, duurzaamheid en circulaire economie. Na jarenlang te hebben gewerkt in het buitenland waaronder Oost-Europa, de Verenigde Staten en China ben ik weer teruggekeerd naar Nederland. Als vader van 3 dochters ben ik mij steeds meer gaan inzetten voor algemeen belang en langzaam in het openbaar bestuur terechtgekomen.
Wethouder
Tussen 2010 en begin 2019 was ik bijna 9 jaar wethouder in de “internationale” gemeente Haarlemmermeer. Deze gemeente lijkt in veel opzichten op de provincie Flevoland; jong, vol energie en lef, maar ook met zorg voor later. Gedurende mijn wethouderschap heb ik hard gewerkt aan een duurzame woon-, werk-, en leefomgeving. Een omgeving die vaak op spanning staat door onze traditionele manier van werken, door onze traditionele economie van ondoordacht consumeren en weggooien. Deze traditionele economie laat steeds duidelijker zien dat het zo niet meer vol te houden is.
Samen doen
Sinds 1 januari 2019 stroop ik in een andere rol nog steeds de mouwen op voor een bloeiende, duurzame en dus circulaire economie. Die koers is naar mijn mening de enige die we kunnen volhouden en zonder schaamte en milieuschuld kunnen doorgeven aan volgende generaties.
Flevoland denkt er net zo over en ik ben blij dat ik als “boegbeeld” kan meebouwen aan een succesvolle circulaire samenleving. In die jonge, dynamische provincie , vol met gedreven ondernemers, fris onderwijs en ambitieuze overheden zullen we werken aan voorbeelden dat “het wel kan”. Dat ecologie en economie wel goed samengaan. Mijn ervaring aan zowel de private als de publieke kant zullen mij helpen om de verbindingen te kunnen leggen. Want dat we het samen moeten doen, staat vast.”