Nieuwe voorzitter voor Zorgtafel Flevoland

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Per 1 juni 2022 heeft de Zorgtafel Flevoland een nieuwe, onafhankelijke voorzitter. Martin Smeekes volgt hiermee Frans van den Broek d’Obrenan op: “Het is mij een grote eer en genoegen om alles wat ik in mijn carrière heb geleerd in de wereld van de zorg in diverse bestuurlijke rollen in te zetten in mijn eigen Provincie Flevoland bij de Zorgtafel. Ik heb er heel veel zin in”. Martin Smeekes beschikt over een brede bestuurlijke ervaring in de zorg. Zo was hij onder andere directeur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en bestuurder van de regionale ambulancevoorziening. Hier had hij onder andere ambulancezorg, het zorg- en veiligheidshuis en de meldkamer in zijn portefeuille.

Samen werken aan gezondheid en zorg in Flevoland

De Zorgtafel Flevoland is een bestuurlijk samenwerkingsplatform, dat bestaat uit zorgorganisaties, patiëntenorganisaties, brancheorganisaties, gemeenten, provincie Flevoland en zorgverzekeraars. De partners aan de Zorgtafel werken sinds 2019 samen aan goede, toegankelijke zorg op de juiste plaats voor alle inwoners van Flevoland. We bedanken Frans van den Broek d’Obrenan voor zijn inzet voor de Zorgtafel. Mede dankzij zijn inzet hebben we de afgelopen jaren belangrijke vraagstukken voor de toekomst van de zorg over de domeinen heen met elkaar afgestemd en zijn er concrete resultaten voor de inwoners van Flevoland gerealiseerd. Daarmee is een goed fundament gelegd om op voort te kunnen bouwen. Frans van den Broek: “Ik wens Martin Smeekes en de partners van de Zorgtafel alle succes toe om met deze samenwerking het zorglandschap in Flevoland de komende jaren verder te verstevigen.”

Toekomstbestendig organiseren van de zorg

Op dit moment onderzoeken de partners hoe de zorg over domeinen heen, toekomstbestendig ingericht kan worden. Bijvoorbeeld door meer ruimte te geven aan preventie. Daarom is de Preventiecoalitie opgericht. Maar er is ook gewerkt aan het anders inrichten van zorg. Bijvoorbeeld met de inrichting van het Tijdelijk Verblijf Lelystad of Het Vlie in de Noordoostpolder. Inmiddels is Zorgtafel Flevoland uitgegroeid tot een unieke samenwerking in Nederland. Meer weten over het werk van Zorgtafel Flevoland? Ga dan naar de website.

Martin Smeekes

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving