Nieuwjaarsreceptie Practoraat CE en Lelytalent zeer geslaagd

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


MBO College Lelystad werkt – samen met het lokale bedrijfsleven – hard aan de implementatie van de Circulaire Regionale Economie en aan het programma Lelytalent.
Beide programma’s organiseerden daarom samen op donderdag 21 januari een online nieuwjaarsreceptie, met als thema ‘een duurzame en inclusieve toekomst’. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over wat duurzaamheid en inclusie betekent in de praktijk, maar vooral ook voor de studenten aan tafel.

Gedeputeerde Smelik in gesprek met Bas Haring en Maurijn Odé

Gedeputeerde Smelik in gesprek met Bas Haring en Maurijn Odé

Gasten

Tafelheer Bas Haring (Nederlands filosoof, informaticus en onder andere schrijver van kinderboeken) praatte onder andere met gedeputeerde Cora Smelik, Giny Smits (Lelytalent), Maurijn Odé (Practor CRE) en vooral met studenten van verschillende opleidingen. Het was mooi om te zien dat deze studenten een waardevolle bijdrage konden leveren aan de discussie. Daarnaast vertelden ze ook over hun eigen ervaringen met duurzaamheid en circulariteit binnen hun opleiding. Presentator Art Rooijakkers schoof aan om zijn visie op duurzaamheid en onze toekomst te delen. Dit deed hij aan de hand van zijn nieuwe boek ‘De eeuw van mijn dochters’.

Kijk de hele bijeenkomst hieronder terug:

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving