Omgevingsvisie FlevolandStraks vastgesteld

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Provinciale Staten hebben op 8 november de Omgevingsvisie FlevolandStraks vastgesteld. Met een zeer ruime meerderheid is de Omgevingsvisie aangenomen.

Gedurende het proces is met veel mensen van binnen en buiten Flevoland gesproken. Experts, partijen en Flevolanders zijn betrokken om de maatschappelijke vragen van de toekomst te identificeren. Vervolgens zijn de zeven opgaven uit de Omgevingsvisie met partijen uit de regio uitgewerkt tot de Omgevingsvisie FlevolandStraks. Hiermee is de Omgevingsvisie een product van de regio geworden. Gedeputeerde Staten gaan de visie met veel enthousiasme samen met partners uitwerken en uitvoeren.

Inspraakperiode

Op 7 juni 2017 hebben de Provinciale Staten de Ontwerp Omgevingsvisie vrij gegeven voor inspraak. Tijdens de inspraakperiode hebben 16 partijen een reactie ingediend op de Omgevingsvisie. De reacties zijn vooral steunbetuigingen, complimenten voor de opzet en aanpak van de visie, uitgestoken handen om in gezamenlijkheid volgende stappen te zetten en een aantal verrijkende gedachten.

Startnotities vastgesteld

Naast de Omgevingsvisie stonden ook de startnotities voor de uitwerking van de Omgevingsvisie op de agenda. Hierin staat hoe de 7 opgaven samen met inwoners en partijen uit Flevoland uitgewerkt gaan worden. Ook deze startnotities zijn door Provinciale Staten vastgesteld. Er kan nu samen met de omgeving voortvarend aan de slag worden gegaan met de opgaven uit de Omgevingsvisie.

 

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving