Ons eigen Goede Voorbeeld

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Wij hebben als Provincie Flevoland grote ambities op het gebied van duurzame energie en de circulaire economie. In ons ideaalbeeld draait in 2050 de hele provincie op duurzame energie, zijn alle woningen en bedrijven energieneutraal, bestaat er geen afval meer en kunnen de meeste grondstoffen oneindig hergebruikt worden.

Onze ambitie vraagt nogal wat van alle inwoners en bedrijven in Flevoland. Onze doelen zullen ingrijpen op veel dagelijkse handelingen: wat we aan circulaire producten maken en gebruiken, hoe we omgaan met ‘afval’ ofwel grondstoffen, hoe we omgaan met mobiliteit en brandstoffen, hoe gebouwen verwarmd worden, welke en hoe hernieuwbare energie beschikbaar komt, enzovoort.

En juist omdat wij veel van anderen gaan vragen, willen we ook kritisch kijken naar ons eigen gedrag als organisatie, en onszelf uitdagen om circulair en energieneutraal te worden. Vandaar dat we het project ‘Het Goede Voorbeeld’ zijn gestart. ‘Het Goede Voorbeeld’ wordt een gezamenlijk set aan acties die we gaan uitvoeren in de aankomende jaren. Daarvoor brengen we allereerst voor onze eigen organisatie in kaart waar de kansen liggen om energieneutraal en circulair te worden, en hoe we die willen oppakken.

Een belangrijk aspect van dit project is dat we zelf gaan ervaren wat onze ambities betekenen voor ons dagelijks gedrag. Daarom beginnen we met een experiment in maart, waarbij medewerkers van de Provincie drie weken lang gaan proberen om energieneutraal en afvalloos te werken. Gedurende die periode zullen we daar verslag van doen via de website van de Omgevingsvisie.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving