Platformbijeenkomst Leren, Denken en Doen

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Leren, Denken & Doen in de Circulaire Economie

28 september, van 15.00 tot 18.00 uur in het Agora Theater in Lelystad. Klik hier om je aan te melden

Keynote

De bijeenkomst start om 15.00 uur in het Agora Theater. Vanaf 14.30 uur ben je van harte welkom voor een kopje koffie en iets lekkers.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Martijn

 

Martijn Tak

Coördinator Programmabureau Circulaire Economie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Imke

Imke Haenen 

Programmamanager

Versnellingshuis Nederland circulair!

 

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Manal

 

 

Manal Moussane Dagvoorzitter
Voormalig jongeren-vertegenwoordiger van Nederland naar de Verenigde Naties

Een Circulaire Economie in 2050,wat is dat en hoe komen we daar?

Een Circulaire Economie, hoe ziet dat er uit? Wat gaat de overheid doen om Nederland zover te krijgen, en wat kan jij doen om daar aan bij te dragen? Dagvoorzitter Manal Moussane gaat hierover in gesprek met Martijn Tak van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Imke Haenen van het Versnellingshuis Nederland Circulair! Zij laten zien wat de visie van de Rijksoverheid is en wat de overheid gaat doen. Ze gaan je uitdagen om net als hun ook de volgende stap te zetten naar een circulaire economie.

 

Workshops – Klik hier om je in te schrijven voor 1 van de workshops

Tijdens de bijeenkomst organiseren we van 16.00  tot 17.00 uur drie workshops. Je kunt bij één van de workshops aanwezig zijn.

Workshop Leren

Wat moet je als organisatie leren om je personeel de juiste skills te laten hebben in deze veranderende wereld? Maurijn Ode, Practor Circulaire Regionale Economie, gaat samen met bevlogen MBO student Marjolein Sijtsma vertellen wat het Circilair skills model voor je organisatie kan betekenen.

Workshop Denken

De kracht van systeem-denken. HBO docent Arno van Wayenburg en onderzoeker Melanie de Vries dagen je uit om op een andere manier naar vraagstukken te kijken. Leer hoe je complexe dynamische systemen en circulaire vraagstukken zowel binnen je eigen organisatie als in de bredere supply chain kunt visualiseren, begrijpen, analyseren en beïnvloeden.

Workshop Doen

Aan de hand van praktijkvoorbeelden neemt Joost Reimert,  Projectleider MKB Circular Workspace. je mee in de stappen die je als ondernemer kunt nemen naar een circulaire organisatie. In de workshop is veel ruimte voor vragen en meedoen.

 

Flevolandse Circulaire Innovatie Stage Top 3

De Top 3 circulaire Flevolandse MKB stagebedrijven gaan hun circulaire MBO stageproject pitchen voor het publiek. De vakjury bepaalt samen met het publiek wie de welbegeerde titel Flevolands Circulair Stagebedrijf 2023 wint.  Aansluitend aan de bijeenkomst organiseren we een netwerkborrel, om samen de mogelijkheden van circulair ondernemen te verkennen.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden

 

Organisatie

Deze bijeenkomst is een samenwerking van het Practoraat CRE op het MBO College Lelystad, onderdeel van het ROC van Flevoland – Amsterdam en het Platform Circulair Flevoland van Provincie Flevoland.

Practoraat Circulaire Regionale Economie

Het Practoraat CRE, ziet dat we in onze samenleving winst maken ten koste van de toekomst. Dit kan zo niet langer. Als onderwijsinstelling zien we de kans om samen met onze studenten en het bedrijfsleven de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Onze studenten zijn de vakmensen van de toekomst; wij geloven dat zij hét verschil kunnen maken op weg naar een duurzame wereld. Samen met bedrijfsleven, overheid, onderwijs, onderzoek en omgeving (5O’s) leren we onze studenten innoveren door transparant, objectief en eerlijk keuzes te laten maken, gebaseerd op kennis over duurzaamheid en circulariteit.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving