Pride Photo tentoonstelling geopend in Almere

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Vrijdag 10 juni 2022 opende Froukje de Jonge, wethouder diversiteit en inclusie van gemeente Almere, feestelijk de Pride Photo tentoonstelling 2022. Provincie Flevoland en gemeente Almere hebben deze tentoonstelling mede mogelijk gemaakt. De LHBTI+ openluchtfototentoonstelling heeft dit jaar als thema ‘Celebrating the Unseen’. Pride Photo brengt hiermee de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTI+ gemeenschap onder de aandacht. De stichting wil met de foto’s bezoekers aan het denken zetten over seksuele- en genderdiversiteit. De tentoonstelling blijft 3 weken, tot 30 juni 2022, staan op het Busplein in Almere Centrum. Het is voor iedereen gratis te bezoeken. De Pride Photo Tentoonstelling reist sinds 1 april 2022 door heel Nederland en zal tot eind december 2022 alle provincies aandoen.

Fijne plek voor iedereen

Wethouder De Jonge is blij met de komst van Pride Photo naar Almere. “Wij willen een gemeente zijn waarin diversiteit en inclusie vanzelfsprekend zijn en waarin iedereen zich thuisvoelt en zichzelf kan zijn. Pride Photo is een eerbetoon aan de diversiteit van onbekende en ongeziene verhalen over de situatie van de wereldwijde LHBTI+ gemeenschap.” Gedeputeerde Jop Fackeldey vult aan: ”Als gedeputeerde Krachtige Samenleving vind ik het belangrijk dat iedereen in Flevoland zichzelf kan zijn. Onze provincie moet een fijne plek zijn voor iedereen.”

2.500 inzendingen

De tentoonstelling, die is samengesteld uit de bijna 2.500 inzendingen uit 41 landen, bestaat uit twintig grote panelen. Naast de winnende foto’s worden ook verschillende urgente, verrassende en mooie ‘Unseen’ beeldverhalen getoond. Zoals de mate waarin LHBTQIA+ personen wereldwijd hard getroffen zijn door de pandemie. Maar ook de onderdrukking van de LHBTQIA+ mensenrechten, homoseksualiteit in de sport, eenzaamheid onder ‘roze’ ouderen en geweld tegen transgenders. De onderwerpen worden toegelicht in korte teksten op de fotopanelen. Wie behoefte heeft aan meer duiding kan een QR-code scannen, waarmee aanvullende informatie en een audio fragment kan worden opgeroepen over de fotograaf, het werk en de thematiek.

Over Pride Photo

Stichting Pride Photo Award is een Nederlandse organisatie, opgericht in 2010, die tot doel heeft om de acceptatie van LHBTI+ personen, en seksuele- en genderdiversiteit in de samenleving te bevorderen. Dit doen ze met het tonen van foto’s die verhalen vertellen over de positie van de wereldwijde LHBTI+ gemeenschap. De foto’s worden geselecteerd uit de inzendingen voor de internationale fotowedstrijd die de stichting jaarlijks organiseert. Zo hoopt Stichting Pride Photo Award op een toegankelijke manier veel mensen te bereiken van diverse leeftijden, opleidingsniveaus, culturele achtergronden, herkomst en met uiteenlopende opvattingen. Meer informatie over de stichting vindt u op: pridephoto.org.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving