Samen aan de slag met het thema voedsel: Inspiratiewaaier Voedseleducatie

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Eten doen we allemaal, elke dag. Voedsel heeft een enorme impact op onze eigen gezondheid
én op onze leefomgeving. Voedsel is dan ook een thema waar je niet omheen kunt, ook niet binnen het onderwijs in Flevoland. Daarom is de Flevolandse inspiratiewaaier voedseleducatie ontwikkeld.

Uitdaging

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: dd1 Tweehonderd Flevolandse jongeren worden uitgedaagd bij te dragen aan gezonde eetomgeving. Dat doen we door deze jongeren binnen hun onderwijs te activeren met echte voedselvragen uit de Flevolandse praktijk en nieuwsgierig te maken naar wat ze (onopgemerkt) dagelijks in hun mond stoppen.

Bewustwording

In Flevoland kennen we genoeg uitdagingen als het gaat om voedsel. We eten allemaal, maar zeker niet altijd gezond en duurzaam. De Flevolandse inwoners eten gemiddeld minder gezond en kampen vaker met overgewicht. Bewustwording en leren wat nu gezond en duurzaam voedsel is, is daarom een belangrijke uitdaging voor Flevoland. In het curriculum van het voortgezet onderwijs kunnen docenten op allerlei manieren aan de slag met het thema voedsel. Het biedt volop mogelijkheden om leerlingen uit te dagen en te activeren. Zeker als ze daarbij kunnen werken aan echte opdrachten van organisaties uit de omgeving. Zo komt het thema pas goed tot leven!

Samenwerking

Om de ontwikkeling van mooie voedselopdrachten voor middelbare scholen makkelijker te maken, ontwikkelden IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland dé Flevolandse Voedseleducatie-Inspiratiewaaier.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving