Subsidie geïntegreerde gewasbescherming
leestijd:
± 0 min.
Flevolandse boeren opgelet! Van 1 tot en met 29 september 2023 kunt u subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming aanvragen via RVO.nl. Het doel van deze subsidie is om minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken tegen ziekten, plagen en onkruiden. Het digitale subsidieloket opent 1 september om 9.00 uur en sluit weer op 29 september 2023 om 17.00 uur. Er is in totaal 5 miljoen euro subsidie beschikbaar. U kunt voor uzelf subsidie aanvragen of in een samenwerkingsverband. Toewijzing is op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met het aanvragen van deze subsidie!
Doel van deze subsidie
U werkt als boer aan preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren. Doet u dat met een innovatieproject of een investering in bedrijfsmiddelen? Dan kunt u subsidie aanvragen voor kosten van een van beide. Bij geïntegreerde gewasbescherming beheerst en bestrijdt u ziekten, plagen en onkruiden op verschillende manieren. U kiest daarbij voor het gebruik van zo weinig mogelijk gewasbeschermingsmiddelen. Heeft u die toch nodig? Dan is het gebruik ervan zo goed als vrij van uitstoot naar het milieu, en blijven er bijna geen resten van achter op producten.
Waarvoor krijgt u subsidie
Deze subsidieregeling bestaat uit 2 onderdelen. U vraagt subsidie aan voor een van deze onderdelen:
- Innovatieprojecten geïntegreerde gewasbescherming; u werkt met een project mee aan de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen.
- Investeringen in maximaal 2 nieuwe bedrijfsmiddelen; u koopt nieuwe bedrijfsmiddelen voor mechanische onkruidbestrijding. Welke middelen dat zijn leest u bij de voorwaarden op RVO.nl.
Deze 2 onderdelen hebben ieder een eigen budget, samen goed voor 5 miljoen euro. Het subsidiepercentage is 50 procent met een minimaal subsidiebedrag van 5.000 euro en maximaal subsidiebedrag van 125.000 euro.