Subsidie op komst voor omslag naar Kringlooplandbouw

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Agrarische ondernemers die de omslag naar kringlooplandbouw willen maken, kunnen binnenkort onafhankelijke expertise inkopen via de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe). Hiervoor stelt het Rijk € 45 miljoen beschikbaar. Met deze regeling kunnen boeren en tuinders investeren in een duurzame toekomst van hun bedrijf.

Naast deze maatregel zijn er ook andere financiële regelingen die investeringen eenvoudiger maken. Zo is er het fonds voor jonge boeren, de subsidieregelingen voor het verduurzamen van stallen en fiscale stimulering van kringlooplandbouw via de Milieu-investeringsaftrek of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Meer info: Rijksoverheid

Toekomstbestendige landbouw

Om toekomstbestendige landbouw dichterbij te brengen, werkt het ministerie in enkele gebieden mee aan experimenten met innovatieve bedrijfsvisies. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de Achterhoek, Twente, Noord Nederland, de Peel en Flevoland. De Boerderij van de Toekomst ontwikkelt en demonstreert praktijkinnovaties. Via Regio Deals en het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland (IBP-VP) kunnen agrarisch ondernemers en regionale instanties en overheden in gebiedsprocessen samenwerken aan nieuwe oplossingen voor de omslag naar kringlooplandbouw.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving