Succesvolle bijeenkomst Taal en Gezondheid

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Tijdens de Week van Lezen en Schrijven organiseerde WEL in Flevoland de themabijeenkomst ‘Taal en Gezondheid’. Dat gebeurde in samenwerking met Bibliotheeknetwerk Flevoland, ProScoop en de Stichting Lezen en Schrijven. De bijeenkomst was voor professionals in Flevoland die betrokken zijn bij mensen waarvan laaggeletterdheid wordt vermoed. Deze professionals hebben ervaren hoe zij met deze mensen het gesprek kunnen aangaan. Het doel van de bijeenkomst: het terugdringen van laaggeletterdheid zodat deze mensen beter kunnen meedoen.

Omgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Marian Jansen-de Goede – Klasse!METHODE KLASSE

In Nederland zijn zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Maar hoe bereik je deze mensen? Marian Janssen-de Goede vertelde over de methode Klasse!. Deze methode is gebaseerd op het idee dat mensen alleen bereikt kunnen worden door ze aan te spreken op een manier die bij ze past. De methode onderscheidt daarom vier doelgroepen (profielen). Zo maakte iedereen kennis met de profielen van Fatima, Wesley, Gerard of Elly.

BIJZONDER

In de bibliotheek van iedere Flevolandse gemeente kwamen de professionals bij elkaar. Het plenaire deel werd gestreamd vanuit de studio. Aansluitend gingen de aanwezigen aan de slag om het geleerde met een workshop direct in de praktijk te brengen.

Bron: WEL

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving