Terugblik: afsluiting Orange the World

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


24 mei 2022 vond de afsluiting van de Nederlandse editie van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ plaats in het Flevolandse provinciehuis. In de Statenzaal stonden verschillende artiesten, zoals Berdien Stenberg en Marloes van Ommen, samen met gedeputeerde Cora Smelik stil bij (verborgen) geweld tegen vrouwen en meisjes. De afsluitingsceremonie in het provinciehuis is nog terug te kijken tot en met 31 mei 2022 via: quickchannel.com. Het wachtwoord is: OtW-240522 .

Staande ovatie

Gedeputeerde Cora Smelik heette de gasten, voornamelijk vrouwen, welkom in de Statenzaal. Het programma bracht afwisselende onderdelen met zich mee. Er was veel aandacht voor creativiteit, maar de inhoudelijke boodschap stond voorop. Zo werd de hele zaal ‘weggeblazen’ door het indrukwekkende verhaal van ervaringsdeskundige Esmeralda. Ze kreeg een staande ovatie. Haar verhaal werkte ook na afloop nog lang door bij de aanwezigen. Ook was er muziek: Berdien Stenberg en haar leerlingen speelden prachtige stukken op de dwarsfluit.

Landelijke opening 2022 in Almere

Tot slot gaf wethouder Carla Kranenborg van gemeente Breda het stokje over aan wethouder Froukje de Jonge van gemeente Almere. Deze gemeente is op 25 november 2022 aan de beurt om de Nederlandse opening van Orange the World te verzorgen. Het thema is dan preventie. Gemeente Almere gaat dus volop aan de slag met de organisatie rondom de opening!

Over Orange the World

Tussen 25 november en 10 december zijn jaarlijks verschillende gebouwen oranje verlicht. Waarom oranje? Deze kleur staat voor de opgaande zon: een positief symbool voor een toekomst zonder geweld. Meer dan 90 landen zijn verbonden aan deze campagne die in 2014 door de Verenigde Naties is opgestart. Meer informatie vindt u op orangetheworld.nl.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving