Van Kosten naar Kansen

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Hoog boven Almere uittorenend, op de 11e verdieping van de Rabotoren, organiseerde de Vereniging Bedrijfskring Almere op 1 november 2018 een bijeenkomst voor haar leden onder de noemer: van Kosten naar Kansen.

De boodschap was helder: Nederland produceert 61 miljoen ton afval per jaar, waarvan het grootste deel afkomstig is uit de bouwsector en de industrie en daarom stelt Bert-Jan van de Woude (themakring MVO) dat het de bedrijven zijn die het verschil moeten gaan maken. Op de gewetensvraag of jouw bedrijf meer kan doen in het beperken van afval antwoordde de overgrote meerderheid ‘Ja’, waarmee de toon was gezet.

Marieke van der Werf (Dr2 New Economy) nam, als boegbeeld van de circulaire economie in Flevoland, de aanwezigen mee in haar enthousiasme en inspireerde hen om na te denken welke business kansen zij op dit moment laten liggen. Onder de noemer “hoeveel afval koopt u in? sprak Raymond de Grevel (Suez) met de deelnemers over het gebrek aan kennis over de toepassing en mogelijkheden die grondstoffen bieden. Bert-Jan van de Woude (Suez) verzorgde de workshop “Hoeveel grondstoffen gooit u weg?”. Hij deed een beroep op de innovatiekracht en creativiteit van de aanwezigen en inspireerde hen om na te denken over de potentie van hun restproducten.

Uit deze meet-up kwam naar voren dat er veel potentie en wil om aan de slag te gaan aanwezig is in de gemeente Almere. Nieuwe contacten zijn gelegd en mogelijke verbindingen zijn besproken. Kortom, een goede aanzet naar de volgende stap!

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving