Wat bespaart u met elektrisch beregenen? Reken het online eenvoudig uit!

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:


Paar muisklikken

Via de website voert u een aantal gegevens zoals het te beregenen oppervlak en energiekosten in. De tool doet de rest voor u, zodat u in een paar muisklikken ziet wat u kunt besparen door over te stappen op elektrisch beregenen. Ook toont de website hoeveel koolstofdioxide en stikstofdioxide u kunt besparen. Daarnaast is er de optie om de verschillen in arbeidskosten mee te nemen. Of de investeringskosten van benodigde infrastructuur en installaties.

Ervaring in beeld

Een aantal ondernemers maakten al de overstap naar elektrisch beregenen. Bijvoorbeeld Jan de Winter uit Biddinghuizen. Elektrisch beregenen is volgens hem vele malen betrouwbaarder: “Je zet de pomp aan en hebt er geen omkijken naar. Het is stiller, schoner en uiteindelijk veel voordeliger dan diesel. Nadelen heb ik tot nu toe nog niet gevonden.” De Winter vertelt u in deze video hieronder graag over zijn ervaringen met elektrisch beregenen.

Over de video

Deze video is ontwikkeld vanuit de inmiddels afgeronde proeftuin elektrisch beregenen van provincie Flevoland. De proeftuin maakte het voor Flevolandse agrariërs mogelijk om op het eigen bedrijf het effect te meten bij het gebruik van elektrische beregeningsinstallatie. Acacia water was verantwoordelijk voor de uitvoering van de monitoring van het effect van elektrisch beregen om inzichten te verkrijgen over de effectiviteit van diverse innovatieve methoden.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving