WEL in Flevoland

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

 • Datum:
 • Auteur:


Eind januari was de introductie van ‘WEL in Flevoland’. Dit is het platform voor activiteiten op het gebied van positieve gezondheid. Meer informatie vindt u op welinflevoland.nl.

Gezondheid is veel meer dan ziek zijn en niet ziek zijn. Het gaat over wat je leven betekenis geeft. Er zijn veel dingen die goed zijn voor je gezondheid. Zoals de mensen om je heen, de natuur en sportclubs maar ook deelname aan bijvoorbeeld een theatergezelschap. Je krijgt er energie van en je voelt je goed. Dat is waar het om gaat bij positieve gezondheid. En dat is waar we met WEL in Flevoland de focus op willen leggen. We kijken samen naar de aandacht die mensen écht nodig hebben.

Bijdragen aan een krachtige samenleving

WEL in FleOmgevingsvisie FlevolandStraks beeld: Jop Hella 3 (002)voland maakt het mogelijk om kennis, ideeën en initiatieven op het gebied van welzijn, vitaliteit en gezondheid gemakkelijk te delen. Gedeputeerde Jop Fackeldey: “Gezondheid is heel belangrijk. Als mensen zich welbevinden kunnen ze bijdragen aan een krachtige samenleving. ‘WEL’ associeert met iets positiefs. Ik hoop dat heel veel ideeën die mensen helpen gedeeld worden en dat er samenwerkingen ontstaan om te verbeteren. Wat kunnen we samen doen om samen gezond te blijven? Ervaringen delen van elkaar en met elkaar. Vanuit verbinding ontstaan nieuwe initiatieven.”

Initiatieven

Er gebeurt al heel veel op het gebied van positieve gezondheid. Met WEL in Flevoland brengen we deze initiatieven, vrijwilligers en organisaties bij elkaar. Daarbij hoort ook de oproep om ideeën en initiatieven te delen via dit platform. Daarmee kunnen we gezamenlijk eventuele drempels wegnemen, elkaar leren kennen en inspireren.

Platform

Meer informatie over WEL in Flevoland is te vinden op de website www.welinflevoland.nl. Hier zijn onder meer ook initiatieven en activiteiten te vinden die vanuit het platform worden georganiseerd zoals inspiratiesessies rondom Positieve Gezondheid.

Hou mij op de hoogte over nieuws binnen de thema’s

 • Velden aangeduid met een * zijn verplicht
 • Landbouw: Meerdere Smaken
  Regionale Kracht
  Ruimte voor Initiatief
  Het Verhaal van Flevoland
  Duurzame Energie
  Platform Circulair Flevoland
  Krachtige Samenleving