Erfgoedpop-Ups

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

Van zaterdag 17 maart tot en met zondag 8 april vinden, verspreid over de provincie Flevoland, diverse gratis erfgoedpop-up’s plaats. Hiermee wil de provincie Flevoland onderzoeken wat het erfgoed in de provincie is en wat zij in de toekomst kan betekenen. De pop-up’s zijn voor iedereen te bezoeken na aanmelding.

Rondleidingen, vaartochten en voorstellingen

Het erfgoed in Flevoland speelt in de provincie een belangrijke rol. Zo gaat de provinciale Cultuurnota 2017-2020 uit van vier erfgoedthema’s: Flevoland WaterLand, Iconen van vernieuwende architectuur, Sporen van het oude land en Flevoland als Kunstwerk. Onder deze thema’s worden speciale rondleidingen, vaartochten en theatervoorstellingen georganiseerd. Zo is het mogelijk om onder begeleiding zelf als ‘archeoloog’ deel te nemen aan een veldonderzoek. Ook kunnen bezoekers tijdens een virtuele beleving op zoek gaan naar een Urker schokker op de bodem van de voormalige Zuiderzee. De Flevolandse theatergroep Prins te Paard zal aan de hand van een unieke ontdekkingstocht de bijzondere geschiedenis van de Knardijk vertellen.

Het Verhaal van Flevoland

De erfgoedpop-up’s zijn onderdeel van de uitwerking van de opgave Het Verhaal van Flevoland. In deze opgave staat de eigenheid van de provincie centraal. Wat kenmerkt ons, wat is typisch Flevolands, wat bindt ons als Flevolanders? Het organiseren van de erfgoedpop-up’s is een middel om hierop antwoord op te krijgen. De resultaten zullen worden benut om de koers van het beleid voor erfgoed, dat wil zeggen archeologie, cultuurhistorie, landschap en immaterieel erfgoed, voor de komende periode te bepalen. Tijdens de belevenissen krijgen de deelnemers een korte enquête over het Flevolands erfgoed.

Kom ook!

Ben je enthousiast over het erfgoed van Flevoland en wil je meedoen en meedenken over de toekomst van het Flevolands erfgoed? Dan zien we je graag tijdens de erfgoedpop-ups. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan!

Aanmelden