Flevo Campus Meet=updag 2021

Zet het in je agenda: de Flevo Campus Meet-Updag! Op 14 april zenden we een livestream uit waarin we met verschillende experts aandacht besteden aan belangrijke voedselonderzoeken en -ontwikkelingen. Er staat voor deze Meet-Updag een vijftal onderwerpen op de rol.

Voorlopig programma

Op 14 april bespreken we de meest recente onderzoeken gefaciliteerd door Flevo Campus. In toegankelijke sessies van minder dan een uur komen we tot de kern van de volgende onderwerpen:

10:00-10:30 uur: Wat is Flevo Campus?

Wat doet Flevo Campus, waarom, wat komt er allemaal aan en wat zijn voorbeelden van typisch Flevo Campus-onderzoek?

🍷 11:00-11:30 uur: Terroir van de IJsselmonding, oftewel: wijnteelt in Flevoland 

De bodem in Nederlands jongste provincie staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Maar is ze ook een zogenaamde BOB – een ‘Beschermde Oorsprongsbenaming’ – waardig? Met andere woorden, kan Flevolandse wijn (en mogelijk ook andere producten) een geografische bescherming krijgen? De Chablis van de polder..? Lees ons interview met Silvia Antonj, wijnboer in Lelystad >>

🥒 12:30-13:00 uur: Sopropo onder glas

Horizon Flevoland doet onderzoek naar het verlengen van de houdbaarheid van sopropo die wordt geteeld door het Almeerse bedrijf Onze volkstuin in het kader van het Green Health Solutions-project. Projectleider Karin Senf praat ons bij over het onderzoek. De sopropo (ook bittergourd genoemd) wordt geteeld door Ron van Zwet, die de sopropo nu al een aantal jaar kweekt in onverwarmde kassen in Almere. Chef en kookboekenschrijfster Judith Cyrus groeide op met sopropo en ontwikkeld een aantal recepturen die eer doen aan de Surinaamse cultuur. Naast Karin en Judith en schuift ook antropoloog én programmadirecteur van Flevo Campus, Lenno Munnikes aan.

🐟 13:30-14:00 uur: ‘Natte’ teelt

Drie bedrijven Flevolandse bedrijven, Tromp Aquafarming, Algaspring en Aquagrow onderzochten de vraag of je viskweek kunt combineren met de teelt met zilte groenten en kruiden? Deze combinatie biedt kansen voor een nieuwe, duurzame businesscase in Flevoland. Voor dit onderzoek werd uitgezocht welke groenten en kruiden diverse zoutgehaltes kunnen verdragen en of algen mogelijk een rol kunnen spelen in hetzelfde systeem. 

14:30-15:00 uur: Flevo Campus Think Tank 2021

The participants of the Flevo Campus Think Tank, consisting of young food professionals and -students, will present their ‘food paragraph’, as input for the Dutch government as advice for food policies after the elections in March 2021.

Aanmelden

Let op: bovenstaand programma is onder voorbehoud. Wie zich aanmeldt via dit formulier, blijft op de hoogte van alle programma-updates. Je ontvangt achtergrondinformatie bij de meet-ups (interviews, onderzoeken) én je krijgt kort van tevoren een handige meekijklink in je mail. Voor de organisatie is het prettig om te weten wie er meekijken. Fijn dus als je je hier aanmeldt >>

Wat zijn Flevo Campus meet-ups?

Flevo Campus ontwerpt het stedelijk voedselsysteem van de toekomst. We faciliteren onderzoek en organiseren digitale en fysieke bijeenkomsten (‘meet-ups’ dus) waar voedselexperts uit binnen- en buitenland bij elkaar komen om onderzoeken en ontwikkelingen te bespreken. Dit doen we het hele jaar door, en één dag per jaar komen we samen voor een digitale Meet-Up ‘marathon’: De Meet-Updag. Op deze dag komt een vijftal onderwerpen aan bod en spreken we verschillende experts (van boeren tot onderzoekers tot beleidsmakers). Kijkers kunnen digitaal vragen stellen aan deze voedselexperts.

  • 10.00 - 15.00 uur
Flevo Campus Meet=updag 2021

Dit veld mag niet leeg zijn. Selecteer een vervoermiddel.

Dit veld mag niet leeg zijn. Voer jouw vertrekpunt in.