Inspiratiemiddag Agroforestry

Op 10 december 2019 organiseert het landelijk onderzoeksprogramma (PPS) agroforestry een inspiratiemiddag in Lelystad. De bijeenkomst begint om 13.00 uur. Op deze inspiratiemiddag komen partijen met uiteenlopende kennis bij elkaar. Partijen die zich op een of andere manier hard (willen) maken voor meer bomen in de landbouw. We verbinden de schijnbaar verschillende werelden  van de technologie en agronomie met ecologie, energieproductie en duurzaam grondbeheer. Zo kan er ruimte ontstaan voor nieuwe ideeën en synergiën voor agroforestry-ontwerpen.

Interesse? Lees meer in de uitnodiging.

Agroforestry is een teeltsysteem waarbij bomen worden gecombineerd met landbouw op hetzelfde perceel. Deze mengteelt kan positief uitwerken op onder andere de biodiversiteit, de bodemvruchtbaarheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. Deze ontwikkeling past bij ambities van Landbouw Meerdere Smaken.

Bron: Smaragd

 

Organisator Publiek-Private Samenwerking (PPS) tussen het ministerie van LNV en een consortium van akkerbouwers, SPIE Nederland, de Nederlandse Notenvereniging en Stichting Agroforestry Zuid-Nederland. De uitvoering ligt bij Wageningen Plant Research.
Tijdstip 13.00 - 17.00 uur
Deel dit evenement op

Dit veld mag niet leeg zijn. Selecteer een vervoermiddel.

Dit veld mag niet leeg zijn. Voer jouw vertrekpunt in.