Kennisdag bodem en water

Flevolandse boeren opgelet: maandag 6 februari 2023 organiseren provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en LTO Noord de kennisdag bodem en water. U bent tussen 12.45 en 17.00 uur van harte welkom in De Meerpaal. Aansluitend is er een netwerkborrel. Deelnemen aan dit evenement is gratis. Begin 2023 maken we meer bekend over de verschillende workshops die u kunt volgen. Meer informatie en aanmelden: bodemenwaterflevoland.nl.

Over deze kennisdag

Delen van kennis en ervaringen over duurzaam bodembeheer en waterkwaliteit staat hoog op de agenda. We maken gezamenlijk gebruik van de Flevolandse bodem en dit doen we met zorg en aandacht, want we zijn zuinig op de bodem. Een tijd waarin het klimaat verandert en voldoende water niet vanzelfsprekend is, vraagt om innovatie. In welke mate? Wat zijn kansrijke oplossingen voor de toekomst, welke maatregelen kunnen we nu al nemen? De kennis die we op doen en de resultaten delen we graag met elkaar. Een van de platformen hiervoor is de jaarlijkse kennisdag bodem en water. Net als voorgaande jaren kunt u in gesprek gaan met collega’s en experts. Uiteraard is er volop ruimte voor uw eigen bedrijfsspecifieke vragen.

Lezing en workshops

Er wordt u een ruim aanbod aan workshops met praktische tips, nuttige voorbeelden en concrete handvatten over bodembeheer, voorkomen van bodemverdichting, fertigatie en irrigatie, biodiversiteit en innovatie geboden. Ook de aangepaste grondbewerking en groenbemesterkeuze bij winterbedekt houden en het bewust bijbemesten in het groeiseizoen staan op het menu. De middag start bovendien met een inspirerende lezing door de heer Jacques van Outryve. Deze Europa watcher van de agrarische sector deelt met u onder andere zijn kijk op de plaats van de landbouw in een nieuw Europa. Kortom, een leerzame en inspirerende dag waar u met bruikbare tips voor uw eigen percelen weer huiswaarts keert.

Programma

  • 12.15 – 12.45: ontvangst en inloop
  • 12.45: start programma / welkom
  • 13.00 –14.00: centrale bijeenkomst met o.a. lezing door de heer Jacques van Outryve
  • 14.05: workshopronde 1
  • 15.00 –15.20: pauze
  • 15.20 –16.10: workshopronde 2
  • 16.10 – 17.00: workshopronde 3
  • 17.00: einde workshops – start borrel
  • 17.30: einde borrel

Dit veld mag niet leeg zijn. Selecteer een vervoermiddel.

Dit veld mag niet leeg zijn. Voer jouw vertrekpunt in.