Orange the World Terugblik 2021 en vooruitblik 2022

24 mei 2022 wordt de Nederlandse editie van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ afgesloten. Dit gebeurt in het Flevolandse provinciehuis. Verschillende artiesten zoals Berdien Stenberg en Marloes van Ommen staan dan samen met gedeputeerde Cora Smelik stil bij (verborgen) geweld tegen vrouwen en meisjes. U bent tussen 16.00 en 17.30 uur van harte welkom in het provinciehuis óf kunt het programma volgen via een livestream. Meer informatie en aanmelden via: orangetheworldalmere.nl.

Afsluiting 2021

Eigenlijk zou de campagne al op 10 december 2021 worden afgesloten, maar door corona ging dat helaas niet door. Eind vorig jaar organiseerden Soroptimistclubs in Nederland wel verschillende activiteiten. Zo werd in Emmeloord een Orange the World mozaïekbank gemaakt en geplaatst door de Soroptimistclub Noordoostpolder. Onlangs vond het symposium ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag: niet op mijn school’ plaats in Almere.

Een op de drie vrouwen

Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven. In Nederland gaat het zelfs om 45% van de vrouwen en meisjes. Dat kan allerlei vormen aannemen. Van seksuele intimidatie tot aanranding en verkrachting. Van huiselijk geweld tot doodslag en van gedwongen huwelijken tot genitale verminking.

Over Orange the World

Tussen 25 november en 10 december zijn jaarlijks verschillende gebouwen oranje verlicht. Waarom oranje? Deze kleur staat voor de opgaande zon: een positief symbool voor een toekomst zonder geweld. Meer dan 90 landen zijn verbonden aan deze campagne die in 2014 door de Verenigde Naties is opgestart. In 2022 is het thema van de Nederlandse campagne: preventie. Meer informatie vindt u op orangetheworld.nl.

Dit veld mag niet leeg zijn. Selecteer een vervoermiddel.

Dit veld mag niet leeg zijn. Voer jouw vertrekpunt in.